Трансформацията на западните бизнеси, които напуснаха Русия, продължава с поредна

...
Трансформацията на западните бизнеси, които напуснаха Русия, продължава с поредна
Коментари Харесай

Рапърът, изпял Моят най-добър приятел е Путин, е новият съсобственик на Starbucks в Русия

Трансформацията на западните бизнеси, които напуснаха Русия, продължава с поредна странна договорка - този път за собствеността на кафенетата от веригата Starbucks.

Обектите към този момент ще имат трима нови притежатели. В групата на новите акционери влизат ресторантьорът Антон Пинский, компания на някогашен сенатор от района Кабардино-Балкария и... съветският рапър Тимати (Тимур Юнусов).

38-годишният музикант е прочут с няколко части във прослава на режима. Едно от тях е издадено през 2015 година, в което пее " Моят най-хубав другар е президентът Путин " и в което възхвалява съветския държавен глава като " крепък супергерой ".



Песента му " Москва " излиза малко преди локалните избори през 2019 година В нея той пее по какъв начин " не върви по митинги " против властта и " ще хапне бургер за здравето на кмета Собянин ".

Клипът има рекордните 1,4 милиона " dislikes " в YouTube (т.е. гласувания от хора, които желаят да покажат неодобрението си за песента) и е свален от самия Тимати поради всеобщото неодобрение против пропагандата в интерес на несменяемия градоначалник.

Юнусов има близки връзки и с чеченския водач Рамзан Кадиров, като през 2017 година се снима в Instagram, до момента в който се вози в частния му аероплан. Тимати е и измежду артистите, които се появиха на пропагандния концерт на Путин през март 2022 година - малко откакто съветската войска нахлу в Украйна.



Антон Пинский оповестява пред РБК, че договорката се намира на заключителен стадий, като веригата ще резервира правата за аренда и оборудването на Starbucks, само че новите притежатели няма да получат комерсиалните марки, тъй като " марката напуща ".

Все още не е ясно по какъв начин ще се назовават новите заведения и каква ще е символиката им. Не е оповестена и цената на договорката.

Starbucks имат общо 130 заведения в Русия, в които работят към 2000 чиновници.

Американската комерсиална верига приключи работата си в страната още през март в резултат на съветската военна инвазия в Украйна. През май беше обявено, че Starbucks напуща напълно съветския пазар, като компанията пое ангажимент да изплаща хонорари за чиновниците си в страната за половин година и да им помогне да си намерят нова работа.

Антон Пинский има няколко ресторанта в Русия и е сътрудник с различен прочут състезател на пазара - Аркадий Новиков, махленски в корупционни покупко-продажби с премиера Михаил Мишустин в следствие на екипа на Навални.

Пинский и рапърът Тимати имат взаимен бизнес и във верига от азиатски заведения за хранене в Санкт Петербург и Москва. Третият сътрудник в договорката за Starbucks - " Синдик " на Арсен Каноков - се занимава с хотелиерство и недвижими парцели. Сред активите им влиза хотел в Сочи под марката Radisson Collection Paradise Resort & Spa, оповестява РБК.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР