Трансформацията на Беатрис Хадад Мая през последната година е повече

...
Трансформацията на Беатрис Хадад Мая през последната година е повече
Коментари Харесай

След успеха над световната номер едно: Хадад Мая повали и олимпийската шампионка

Трансформацията на Беатрис Хадад Мая през последната година е повече от впечатляваща. До наскоро бразилката се намираше отвън топ 100 и играеше основно в шампионати под егидата ма ITF, само че в този момент всичко е друго и тя е измежду състезателките в най-хубава момента форма. Хадад Мая завоюва две следващи трофеи в сезона на трева, а очевидно това я е направило извънредно уверена за мачовете на твърди кортове и през тази седмица ставаме очевидци на следващото впечатляващо показване на южноамериканката.

Световната номер 24 реализира немислимото на 1/8-финалите в Торонто и нанесе проваляне на лидерката в схемата Ига Швьонтек, която до неотдавна беше в поредност от 37 следващи извоювани мача. Днес пък левичарката реализира нов скъп успех, налагайки се над олимпийската шампионка Белинда Бенчич с 2:6 6:3 6:3 и тази нощ ще излезе в спор за място на финала против някогашната номер едно Каролина Плишкова.

Двете състезателки започнаха с няколко уверени подавания и резултатът се движеше наедно до 2:2. Тогава швейцарката подвигна темпото неимоверно и нейните удари оставаха недостижими за съперничкaта ѝ. Подемът в дейностите на Бенчич я води до серия от 4 поредни извоювани гейма и скоро откриващата част беше извоювана от по-високоранкираната тенисистка.

12-тата сложена продължи да господства на корта и се откъсна напред с 3:1, но не завоюва нито гейм повече във втория сет, а нещата се развиха по същия метод и във решителната част, защото още веднъж олимпийската шампионка имаше преднина от ранен пробив, която пропиля и успеха беше за южноамериканската състезателка.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР