Трансферният колоездачен прозорец беше в разгара си тази година. Мнозина

...
Трансферният колоездачен прозорец беше в разгара си тази година. Мнозина
Коментари Харесай

Топ 10 най-интересните колоездачни трансфери за 2022-ра

Трансферният колоездачен прозорец беше в разгара си тази година. Мнозина състезатели подписаха с нови тимове, други се върнаха в старите си такива. Някои прехвърляния обаче провокират повече интерес от други, ето 10 от най-любопитните прехвърляния за 2022-ра година:
Петер Саган (от Bora-Hansgrohe към TotalEnergies)
Трансферът, за който се говореше още от средата на предходната година, най-сетне стана факт. Словакът ще кара за отбора на TotalEnergies, като договорът му е за 2022-ра и 2023-та година. Този сезон, несъмнено не беше от най-силните за Саган, като той завоюва едвам една победа за цялата 2021-ва (10ти стадий от Обиколката на Италия). Мачей Боднар и Даниел Осс, които са най-близките съотборници на Саган, също минават в TotalEnergies. Трикратният международен първенец сигурно се нуждаеше от смяна и следва да разберем, дали промяната на отбора ще го върне към най-хубавите му дни.

Нибали се завръща там, където реализира най-големите триумфи в кариерата си, а точно в Astana Qazaqstan (както ще се споделя от следващата година досегашния Astana-Premier Tech). Италианецът беше част Казахстанския отбор в интервала сред 2013-та и 2016-та, като през това време завоюва “Тур Дьо Франс” (2014), два пъти “Джиро Д’Италия (2013 и 2016), както и редица други надпревари. След това, Нибали прекара три години в Bahrain McLaren (сегашен Bahrain Victorious) и две години в Trek-Segafredo, като и в двата тима имаше положителни моменти и победи, само че не каквито при Astana.
Сам Бенет е още един от колоездачите, които се завръщат в някои от някогашните си тимове. Той беше част от Bora сред 2014-та и 2019-та, като записа редица победи, измежду които и два стадия от Обиколката на Испания през 2019-та. Миналата година беше най-силните в кариерата на Бенет, като той съумя да завоюва два стадия от Обиколката на Франция, както и зелената фланелка (носена от най-хубавия спринтьор). Но през този сезон, той и шефа на Quickstep - Патрик Льофевър имаха много пререкания, което накара ирландеца да напусне.
Роан Денис (Ineos Grenadiers към Jumbo-Visma)
Австралиецът, който прекара последните си два сезона в Ineos, ще подкрепи редиците на Нидерландския отбор на Jumbo-Visma, като подписа двугодишен контракт. Двукратният международен първенец в бягането по часовник (2018 и 2019) беше в основата за успеха на Тао Геген Харт в Обиколката на Италия през 2020-та. Денис несъмнено беше поизоставил часовникарския велосипед на назад във времето и се беше отдал на отборната работа в Ineos. Въпреки това, на Олимпийските игри в Токио съумя да завоюва бронзов орден в бягането по часовник. С привличането на Роан Денис, Jumbo - Visma ще имат в състава си и тримата медалисти от часовника в Токио (Денис - трети, Том Дюмолен - втори и Примож Роглич - първи).
Елиа Вивиани (от Cofidis към Ineos Grenadiers)
Италианецът се завръща към Ineos (бившия Sky), където прекара едни от най-хубавите си години в колоезденето, сред 2015-та и 2017-та. В отбора на Cofidis, Вивиани не се представяше на равнището, на което всички сме привикнали да го виждаме и разумно той потърси промяна на тима. Олимпийският първенец от Рио в Омниума, тази година завоюва бронзов орден в тази дисциплинираност, а на международното състезание на писта предишния месец, стана първенец в елиминацията. Предстои да разберем, дали Вивиани ще успее да придвижи триумфите си от пистата и на шосето.
Паскал Акерман (от Bora-Hansgrohe към UAE team Emirates)
Германският спринтьор прекара 5 години в отбора на Bora, през които завоюва редица спринтове, цикламената фланелка в Обиколката на Италия през 2019-та (носена от най-хубавия спринтьор), както и два бронзови медала от Европейските шампионати през 2019-та и 2020-та. Акерман ще замести Александър Кристоф в тима Емирствата, като договорът, който е подписал е за идните два сезона.
Жоао Алмейда (от Deceuninck-Quickstep към UAE team Emirates)
23-годишния португалец подписа за 5 години с арабския отбор. Той направи извънредно мощно показване в “Джиро Д’Италия” през 2020-та, носи розовата фланелка (носена от водача в състезанието) за цели 15 дни и приключи на 4-та позиция в генералното класиране. Тази година, присъединяване му в Ониколката на Италия не беше толкоз запаметяващо се, заради неприятната първа седмица, само че в последните стадии се “възроди” и приключи на 6-то място в общото класиране. Предстои да забележим какво ще успее да реализира с отбора на Емирствата в многоетапните надпревари за в бъдеще.
Виктор Кампенаертс (от Qhubeka-NextHash към Lotto Soudal)
Белгиецът се завръща в белгийския тим, от който беше част през 2018-та и 2019-та, като през този интервал завоюва златен орден на Европейския и бронзов на Световния шампионат в бягането по часовник. 2019г. той усъвършенства и международния връх за най-дълго изминато разстояние за 1 час на писта, едночасовият му връх към момента е неподобрен. През 2021-ва, Кампенаертс се пренасочи от часовниците към стадиите с общ старт, като съумя да завоюва и стадий от Обиколката на Италия.

Мигел Анхе Лопес (oт Movistar към Astana Qazaqstan)
Колумбиецът беше част от отбора на Movistar единствено за една година. Той стартира своя сезон прекомерно късно, а в най-важното му съревнование - Обиколката на Испания, напусна конкуренцията три стадия преди края, поради спор с тима. Лопес се състезаваше за Astana още от началото на професионалната си кариера, в която личат триумфи като стадий от “Тур Дьо Франс”, най-хубав млад играч в “Джиро Д’Италия” през 2018-та и 2019-та, както и във “Вуелта а Еспаня” през 2017-та. Новият контракт със остарелия тим на Лопес е за два сезона.
Александър Власов (от Astana Qazaqstan към Bora-Hansgrohe)
Руснакът подписа тригодишен договор с немския отбор, като главната му цел за следващата година ще бъде Обиколката на Франция. Той финишира четвърти в Обиколката на Италия, както и места на подиума в Париж - Ница и Обиколката на Алпите. Предстои да разберем, дали той ще успее да развие своите качества в многоетапните надпревари и да успее да реализира още по-големи триумфи.
Давид Де Ла Круз (от UAE Team Emirates към Astana Qazaqstan), Джордж Бенет (от Jumbo-Visma към UAE Team Emirates), Джани Москон (от Ineos Grenadiers към Astana Qazaqstan), Серхио Игита (от EF-Nippo към Bora-Hansgrohe), Луис Леон Санчес (от Astana Qazaqstan към Bahrain Victorious), Естебан Чавес (от EF Education-Nippo към BikeExchange) и Кристоф Лапорт (от Cofidis към Jumbo-Visma) са още част от по-големите имена, които ще сменят своите тимове през новата година.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР