Трансферът на Неймар в ПСЖ ще счупи рекорда не само

...
Трансферът на Неймар в ПСЖ ще счупи рекорда не само
Коментари Харесай

Неймар ще получава по 45 млн. евро на година в ПСЖ

Трансферът на Неймар в ПСЖ ще счупи върха освен за най-скъпа договорка в историята на футбола, само че и ще направи бразилеца най-скъпоплатения състезател на планетата. Според Sky Sports News, нападателят ще получава по 865 хиляди евро на седмица.

Общото заплащане на Неймар за година във френската столица ще бъде на стойност 45 млн. евро, без налозите. Това значи, че чистата заплата на бразилеца ще е малко над 30 млн. евро.

Според последните информации във френската преса, играчът на " Барселона " минава медицински проби, като към този момент се е споразумял за всичко към персоналните си условия с ПСЖ.

Фотогалерия: Пътят на Неймар в "Барселона " - футболна пристрастеност сред два гръмки прехвърлянето >

Sky Sports News твърди, че общата стойност на договорката към прекосяването на Неймар на " Парк де пренс " ще е към 500 млн. евро. Откупната уговорка на нападателя е 222 млн. евро, за които " Барселона " претендира, че би трябвало да бъдат платени вкупом.

Останалите пари са заплатата на бразилеца за идващите пет години, както и най-различни бонуси за представянето му с екипа на ПСЖ.

Основна роля за прекосяването на нападателя в Париж е изиграл израелският сътрудник Пини Захави. Импресариото, който познава Неймар от 17-годишен е бил преди месец в Бразилия, като се е срещнал с него и татко му. Захави е считан за един от най-близките съветници на футболиста, като го е убедил, че трансфер в ПСЖ е стъпка в вярната посока.

Сагата към нападателя провокира съществено напрежение в Испания. Лично президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заплаши да блокира прехвърлянето и да сигнализира УЕФА и Швейцарския съд, поради нелоялна конкуренция.

До последно пък френската преса твърдеше, че ПСЖ е намерил метод да заобиколи финансовия феърплей, като даде 300 млн. евро на Неймар. Въпросната сума трябваше да бъде спонсорски контракт за бразилеца от " Катар спортс инвестмънт ", като дипломат на Мондиал 2022, с която той самичък да се откупи от " Барселона ".

Преди няколко дни УЕФА съобщи, че ПСЖ би трябвало да продаде играчи за 110 млн. евро до края на трансферния прозорец, с цел да не наруши финансовия феърплей.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР