Трамваи с номера 6 и 7 променят маршрута си от

...
Трамваи с номера 6 и 7 променят маршрута си от
Коментари Харесай

Трамваи 6 и 7 променят маршрута си заради ремонта на площад `Македония` |

Трамваи с номера 6 и 7 трансформират маршрута си от 17 ноември, поради ремонта на ул. " Алабин " и площад " Македония " , заяви Столична община.

За част от трасето се разкрива и заместващ превоз с краткотрайна автобусна линия.

При осъществяване на ремонтните действия на релсовия път в кръстовището на ул. „ Алабин “ и бул. „ Христо Ботев “, придвижването за прекосяване на коли няма да бъде затваряно, само че ще бъде стеснено. Движението по бул. „ Христо Ботев “ сред ул. „ Бистрица “ и ул. „ Алабин “ ще се реализира в двете посоки единствено в едно пътно платно.

Временен маршрут на трамвай N 7:

Трамвай N 7 ще бъде сменен в част от трасето си с трамвай номер Тм7 с маршрут: Надлез „ Надежда “ - пл.„ Македония “ – ул.„ Алабин “, пл. „ Журналист “. В допълнение към краткотрайния трамвай, ще бъде разкрита и краткотрайна автобусна линия с номер Тм7, която ще се движи по маршрут: НИМ - ул. „ Гурко “, с опция за директна връзка с трамвай Тм7 при спирките на кръстовището на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и бул. „ Драган Цанков “. Интервалът на транспортните средства ще се резервира на 4-5 мин. в час ПИК и 6-7 мин. отвън ПИК. Заместващите рейсове ще бъдат съчленени.

Допълнителна опция за прикачващите се жители, пътуващи по бул. „ България “, е потреблението на автобусна линия 204, която се движи на период от 7-8 минути и минава по BUS лентата.

Временен маршрут на трамвай N 6:

Редовната линия на трамвай N 6 ще бъде скъсена, както следва: кв. Обеля - Централна гара – ухо кв. Орландовци. За застраховане на превоза кв.„ Иван Вазов “ ще се движи заместваща автобусна линия с маршрут от ухо кв.„ Иван Вазов “ – „ Петте кюшета “. По трасето се разкриват спирки на бул. “Витоша “ и бул. “Пенчо Славейков “, на които ще стопира и заместващата автобусния линия Тм7.

Интервалът на заместващата линия ТМ6 е 10 минути.

Гражданите притежаващи абонаментна карта за съответната линия ще могат да употребяват този превозен документ и в заместващия превоз.

За времето на ремонта се прекратява придвижването на линия Тм1.

Реконструкцията на релсовия път по ул. „ Алабин “ е част от цялостния огромен план за реорганизация на релсовия път от ухо „ Съдебна палата “ до ухо „ Княжево “ и се осъществя от Столична община по Проект „ Интегриран столичен градски транспорт-фаза II “, с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР