Тръмп се среща с Путин след разрешаване на инцидента в

...
Тръмп се среща с Путин след разрешаване на инцидента в
Коментари Харесай

Тръмп се среща с Путин след разрешаване на инцидента в Керч

Тръмп се среща с Путин след разрешаване на случая в Керч
Американският президент Доналд Тръмп е подготвен да се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин, откакто обстановката към случая в Керченския пролив бъде изчерпана. Това съобщи пред ТАСС почитан представител на американската администрация.

Той разяснява изказванията на съветската страна по отношение на анулацията на плануваната среща сред двамата водачи на форума Г-20 в Буенос Айрес.

„ Причината, заради която беше анулирана срещата по време на Г-20, е задържането на украинските кораби и техните екипажи от Русия. Москва не ги освободи в името на деескалацията на обстановката. Както към този момент сподели президентът Тръмп той разчита на провеждането на среща, откакто обстановката бъде урегулирана “, съобщи представителят на изпълнителната власт.

По-рано съветникът на съветския президент Юрий Ушаков съобщи, че отводът на Тръмп от обособена среща с Путин не е обидил съветския водач, само че е провокирал страдание. Съветникът също по този начин подсети, че сред двете страни има доста тематики, които би трябвало да бъдат разисквани, в това число в областта на сигурността. Ушаков акцентира, че Москва е подготвена да продължи разговора с Вашингтон.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че в актуалните условия не може да се приказва за идна среща на Тръмп и Путин във Вашингтон. По-оптималният вид е двамата президенти да беседват по време на някой от огромните интернационалните конгреси. Според Песков най-близката такава опция ще се появи през юни 2019 година Тогава ще се организира срещата на върха на Г-20 в Осака. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР