Тръмп с победа над Ники Хейли в надпреварата на републиканците

...
Тръмп с победа над Ники Хейли в надпреварата на републиканците
Коментари Харесай

Тръмп с победа над Ники Хейли в надпреварата на републиканците в Ню Хемпшир


Тръмп с победа над Ники Хейли в конкуренцията на републиканците в Ню Хемпшир.

С новата победа се обрисува повтаряне на дуела от 2020 година сред Тръмп и Джо Байдън на президентските избори през ноември

Доналд Тръмп преодоля най-голямото ранно затруднение по пътя си към завръщане в Белия дом – победа на изборите на Републиканската партия в Ню Хемпшир.

„ Файненшъл Таймс “ назовава успеха му нокаутиращ удар по останалата му съперничка за номинацията на партията – Ники Хейли.
Победата беше най-голямата премия след 10-дневен блиц на някогашния президент,
с цел да обезпечи поддръжка на републиканците, до момента в който ходеше сред предизборни манифестации и явявания в съда в Ню Йорк.

При преброени nad 60% от гласовете,

Тръмп води с 10 точки написа CBS като се чака той да завоюва най-малко 12 делегати, а Хейли – 9. В Ню Хемпшир има 22-ма републикански делегати.

В речта си в Ню Хемпшир Доналд Тръмп разкритикува остро съперничката си. „ Казах си: „ Уау! Тя произнася тирада, сякаш е спечелила.

Тя обаче не завоюва. Тя загуби. И, знаете ли, предходната седмица имахме дребен проблем.

Ако си спомняте, Рон Десантис беше доста смутен,

тъй като тя се държеше все едно е спечелила Айова.

Огледах се и си споделих: „ Не беше ли тя на трето място? “.

Да, тя стана трета ”, сподели в речта си Тръмп.

Ники Хейли от своя страна поздрави Тръмп, като сподели, че е заслужил успеха, само че „ борбата надалеч не е завършила, тъй като остават десетки щати “.

В същото време Тръмп към този момент може да се похвали, че е първият претендент за президент на Републиканската партия, който печели първичните избори в Айова и Ню Хемпшър, откогато през 1976 година двата щата застанаха отпред на изборния календар, мощен симптом за това какъв брой бързо републиканците се сплотиха към него, с цел да го създадат собствен претендент за трети следващ път. Следващият щат, в който ще се гласоподава на първоначални избори, е Южна Каролина.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР