Тръмп: „Разрешено ми е да правя каквото си поискам“ с класифицирана информация

...
Доналд Тръмп каза, че категорично“ планира да свидетелства по делото
Коментари Харесай

Доналд Тръмп каза, че „категорично“ планира да свидетелства по делото на федералното правителство срещу него относно секретни документи, които той е премахнал от Белия дом. „Позволено ми е да правя каквото си поискам... Позволено ми е да правя всичко, което направих“, каза бившият президент на консервативния водещ на подкаст Хю Хюит.

В интервю за „Шоуто на Хю Хюит“, че отпадна в сряда, домакинът попита Тръмп: „Наредихте ли на някого да премести кутиите, г-н президент? Казахте ли на някого да премести кутиите?“ позовавайки се на кутиите с повече от 300 класифицирани документа, които федералното правителство иззе миналата година от имението на Тръмп Мар-а-Лаго.

„Не говоря за нищо. Ти знаеш защо? Защото ми е позволено да правя каквото си поискам. Попадам под Закона за президентските досиета“, отговори Тръмп, като същевременно направи бърз заобиколен път, за да удари Хюит. "Няма да ти кажа. Знаеш ли, всеки път, когато ти говоря, „О, имам актуална история.“ Ти нямаш никаква история. Попадам под Закона за президентските архиви. Позволено ми е да правя всичко, което направих.“

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Тръмп отдавна е представял погрешно какво е разрешено съгласно Закона за президентските архиви .

Законът гласи: „След приключване на мандата на президента или ако президент служи последователно след приключване на последния мандат, архивистът на Съединените щати поема отговорността за съхранението , контрол, запазване и достъп до президентските архиви на този президент.“ Има разрешение за президентите да водят записи, които са от „чисто личен или непубличен характер“ и не са свързани с президентските задължения, но много от документите, които Тръмп е установил, че притежава, идват от правителствени агенции, като ЦРУ. и Министерството на отбраната. Тръмп дори се похвали на запис след президентството, че поддържа планове за война с Иран.

Когато Хюит попита Тръмп дали би свидетелствал в своя защита на процеса по делото за документите, бившият президент каза: „Това бих направил. Това очаквам с нетърпение, защото това е точно като Русия, Русия, Русия. Това е цялата фалшива информация от Русия, Русия, Русия. Помните ли, когато досието излезе и всички казаха: „О, това е толкова ужасно, това е толкова ужасно“, а след това се оказа, че това е политически доклад, изготвен от Хилъри Клинтън и DNC. Те платиха милиони за това. Дадоха го на Кристофър Стийл. Те платиха милиони и милиони долари за него и всичко беше фалшиво. Всичко беше фалшиво.“

„Така че очаквам с нетърпение, очаквам с нетърпение да свидетелствам. На процеса ще свидетелствам“, добави Тръмп. Разбира се, Тръмп обича да говори за големи игри и вероятно няма да знаем дали той наистина ще свидетелства до следващата година. Процесът за класифицирани документи трябва да започне през май 2024 г.

Хюит го последва, като попита: „Ако [дадете показания] и те ви попитат на скамейката, наредихте ли на някого да премести кутии, как ще отговаряте ли?“

„Не отговарям на този въпрос вместо вас“, каза Тръмп, „но съм напълно защитен от закона.“

В допълнение към обсъждането на неговия правни проблеми, Хюит попита Тръмп за мислите му по несвързана тема: принц Хари и Меган Маркъл. „Знам, че не ме харесват“, каза Тръмп. „Казах, че не мисля, че са много подходящи това, което казват, това, което правят, и не ми хареса начинът, по който се отнасяше с кралицата.“

Това съдържание не е достъпно поради към вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Тръмп добави, че „би искал да обсъжда“ Маркъл.

Още от Rolling Stone

Тръмп отново е признат за отговорен за клеветата на Е. Джийн Карол

Андерсън Купър за това ужасно кметство на Тръмп: Лично не би го направил 

New York AG иска Тръмп да бъде глобен за извеждане на фалшиви правни аргументи

Най-доброто от Rolling Stone

Полезните идиоти Ново ръководство за най-уморените моменти от президентската кампания 2020

< p>Анатомия на един скандал с фалшиви новини

Радикалният кръстоносен поход на Майк Пенс

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР