Тръмп прокарва тотална лъжа за това, че прокурорът на Джорджия е спал с член на банда

...
По време на предизборно събитие във вторник в Ню Хемпшир
Коментари Харесай

По време на предизборно събитие във вторник в Ню Хемпшир Доналд Тръмп повдигна странно обвинение срещу окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, предполагайки, че тя е имала „афера“ с „член на банда“, която тя преследваше.

„Казват, че има една млада жена – млад расист в Атланта – казват, че е преследвала определена банда и в крайна сметка е имала афера с ръководителя на бандата или член на банда. И това е човек, който иска да ме обвини […] иска да ме обвини за перфектно телефонно обаждане“, каза Тръмп на поддръжниците си.

През май 2022 г. Уилис състави голямо жури за разследване на Тръмп и усилията на неговите съюзници да се намесят в резултата от изборите в Грузия през 2020 г., включително така нареченото „перфектно“ обаждане на бившия президент до държавния секретар Брад Рафенспергер, по време на което той го притиска да „намери“ гласовете, необходими му, за да спечели изборите.

Тръмп многократно се е опитвал да дискредитира прокурорите, които го разследват, и въпреки че не е ясно за какво е говорил Тръмп, когато обвини Уилис в афера с „член на бандата“, последните публикации в социалните медии показват, че той е див невярно представяне на случай, с който се е занимавала през 2019 г.

През януари Rolling Stone разговаря с рапъра YSL Mondo, който е съосновател на музикалния лейбъл Young Stoner Life (YSL) с Young Thug. Уилис представляваше Mondo по време на дело за нападение при утежнени обстоятелства през 2019 г. и по-късно щеше да преследва Young Thug от YSL и 13 други обвиняеми по дело RICO, твърдейки, че музикалната група е свързана с групово насилие в района на Атланта.

Според Mondo обвинението на Уилис срещу Young Thug е в противоречие с впечатлението, което е създал за прокурора, когато тя го е представлявала. „Това не е нейният характер, това не е тя“, каза той пред Rolling Stone. „Разговарях с нея като леля на племенник, майка на син. Знам, че това не е нейният характер. Това ме накара да започна да гледам на [случая YSL], сякаш знам, че е по-голям от нея. Политиката стои зад тези глупости. Други хора стоят зад нея и дърпат конците.“

Историята продължава

Mondo не отговори веднага на искането за допълнителен коментар от Rolling Stone. Уилис също не отговори веднага на искане за коментар.

В петък Тръмп публикува видеоклип за Truth Social, който рисува Уилис като член на „отряд за измами“ от прокурори, които го атакуват несправедливо под командването на президента Джо Байдън. Видеото включва заглавието на интервюто на Rolling Stone с Mondo и твърди, че Уилис „е била хваната да крие връзка с член на банда, която е преследвала.“

Въпреки че няма индикации, че Уилис е скрила представянето си за Mondo — или че връзката им е била романтична по природа - крайнодесният коментатор и съюзник на Тръмп Лора Лумър се възползва от твърдението във видеото, за да предположи, че Уилис е имала сексуална връзка с нейния клиент.

„Атланта DA, Фани Уилис , който се насочва към Доналд Тръмп в Джорджия, е направо THOT“, написа Лумър заедно с видеото в публикация в Twitter миналата седмица. „Оказа се, че тя не е успяла да разкрие предишна връзка, която е имала с гангстер, когото е трябвало да преследва. Мястото на момиченцето е в къща-капан. Не е съд.“

Изглежда, че е било достатъчно Тръмп да продължи напред и да обвини Уилис, че е спал с член на банда.

Очаква се самата Уилис да повдигне обвинителен акт, свързан със собственото й разследване срещу Тръмп по-късно този месец, такъв, който може да евентуално включват обвинения в RICO, така че не е изненадващо, че бившият президент пуска машината си за омазняване в ускорен режим.

Още от Rolling Stone

DeSantis предполага, че може както и да смени мениджъра на кампанията си

Екипът на Тръмп се застъпва за правото му да публикува заплахи с главни букви на фона на обвиненията на 6 януари

Тръмп взема още L в делото на Е. Джийн Карол

Най-доброто от Rolling Stone

Полезните идиоти, ново ръководство за най-уморените моменти от президентската кампания през 2020 г.

Анатомия на скандала с фалшиви новини

Радикалният кръстоносен поход на Майк Пенс

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР