Тръмп нареди гражданите на 11 страни, смятани за по-рискови за

...
Тръмп нареди гражданите на 11 страни, смятани за по-рискови за
Коментари Харесай

САЩ ще приемат бежанци, но след по-строга проверка

Тръмп подреди жителите на 11 страни, считани за по-рискови за Съединени американски щати, да бъдат подлагани на още по-сериозни инспекции.

Служители отхвърлиха да посочат кои са 11-те страни, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция. Техните случаи ще бъдат обсъждани един по един. Срокът за това е 90 дни.

Тръмп издаде този нов декрет за инспекцията на претендентите за леговище в Съединени американски щати, откакто изтече наложената от него 4-месечната възбрана за приемане на бежанци.

Търсещите леговище към този момент са изправени пред доста закъснение и разглеждането на случаите им може да отнеме години. Допълнителните инспекции евентуално ще усилят този период.

В края на септември американският президент към този момент подписа декрет, с който се прецизира броят бежанци, който страната ще одобри през идната година. Той ще бъде 45 000 души. Това е най-ниският плануван брой от 1975 година насам за Съединени американски щати, макар че през годините се е случвало в действителност да дойдат и по-малко.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР