Тръмп изостава с 14 пункта зад Байдън месец преди изборите,

...
Тръмп изостава с 14 пункта зад Байдън месец преди изборите,
Коментари Харесай

Гардиън: Тръмп изостава с 14 пункта зад Байдън месец преди изборите

Тръмп изостава с 14 пункта зад Байдън месец преди изборите, написа в заглавие "Гардиън ", цитирайки най-новото социологическо проучване в Съединени американски щати. Изданието отбелязва, че данните от изследването са следващата неприятна вест за така и така изпитващия компликации избирателен щаб на Тръмп в миг, когато президентът е в болница. Данните са неприятна вест и тъй като излизат по-малко от месец преди изборите, отбелязва "Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция.
При това състояние щабът на Тръмп трескаво обмисля тактиката си за последните седмици от предизборната конкуренция, защото, както декларират оттова, "каквото и да става, акцията не трябва да стопира ". Става ясно обаче, че вицепрезидентът Майк Пенс, чийто резултат от теста за ковид е негативен, и представителите на семейство Тръмп, щом завърши карантината им, ще поемат водещата роля в акцията. А тя оттук насетне най-вероятно ще се води във виртуален, а не в присъствен формат, до момента в който докато или в случай че Тръмп не се възвърне в точния момент, с цел да възобнови самичък акцията си, написа "Гардиън ".
"Индипендънт " също разяснява данните от изследването и отбелязва, че то дава най-голямата разлика в интерес на претендента на демократите Джо Байдън, откогато е почнала изборната конкуренция. Вестникът написа, че тази разлика се дължи съгласно гласоподавателите на по-доброто показване на Байдън в първия ефирен спор сред двамата кандидати за Белия дом, който се състоя предишния вторник.
"Телеграф " отбелязва, че коронавирусната диагноза е сериозен удар за президент, който обезверено се е опитвал да убеди американската общност, че най-лошото от пандемията към този момент е минало, без значение че броят на случаите продължаваше да пораства броени седмици преди изборите на 3 ноември. Самата пандемия обаче съставлява най-сериозното предизвикателство за публичното здраве, пред което който и да е настоящ американски президент се е изправял в най-новата история на Съединени американски щати, добавя вестникът.
Болестта на Тръмп спря акцията тъкмо когато тя се нуждаеше от подтик, написа "Вашингтон пост ". Изданието отбелязва, че през последните седем дни президентът е бил сполетян от поредност от проблеми, като включително влиза хоспитализацията му за заболяването Ковид-19, която той от толкоз дълго време е омаловажавал и отхвърлял като опасност.
"Ню Йорк таймс " обобщава данните от социологическите допитвания и отбелязва, че дебатът във вторник не е трансформирал кой знае какъв брой настройките на гласоподавателите, само че като цяло се обрисува наклонността, че сега в мощна позиция е Байдън.
Белият дом предизвести съперниците на Америка да не се пробват да се възползват от обстановката към Тръмп, написа "Уолстрийт джърнъл ". Вестникът цитира изявление на президентския консултант по националната сигурност Робърт О'Брайън пред телевизия Си Би Ес, в което той декларира, че всевъзможни опити за възползване от хоспитализацията на Тръмп ще бъдат сериозна неточност и ще имат съществени последствия за тези, които ги подхващат. "Мисля, че нашите съперници знаят, че американското държавно управление държи крепко кормилото и ние пазим американския народ ", сподели той. "Уолстрийт джърнъл " напомня и изявление, обещано от О'Брайън за изданието в петък, в което той съобщи, че нивото на паника в Съединени американски щати не е повишавано и не се чака съперници на Вашингтон като Северна Корея, Иран, Китай и Русия да основат някаква нова опасност за Америка.
О'Брайън сподели това във връзка изказвания на специалисти по сигурността, че обстановката към президента Тръмп е плодородна почва за външна интервенция във вътрешните работи на Съединени американски щати и разпространяване на дезинформация.
"Файненшъл таймс " отбелязва, че коронавирусът е принудил Тръмп да слезе от сцената навръх решаващата крайна права от предизборната конкуренция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР