Тръмп и водещи представители на Републиканската партия се опитаха да

...
Тръмп и водещи представители на Републиканската партия се опитаха да
Коментари Харесай

Тръмп разкритикува външната политика на Байдън на фона на ескалиращото напрежение в Близкия изток

Тръмп и водещи представители на Републиканската партия се пробваха да хвърлят виновността (за протичащото се в Израел и линията Газа бел. ред.) върху администрацията на Байдън, като обърнаха внимание по-специално на размразяването на ирански активи на стойност близо 6 милиарда $ и припомниха, че Иран е покровител на " Хамас ".

 

" При ръководството на нечестния Джо Байдън имате безпорядък, кръвопролития, война, гнет и гибел. Вижте какво се случва през днешния ден ", уточни Тръмп пред свои поддръжници. Речта му продължи повече от час и половина в конферентен център в Уест Палм Бийч, щата Флорида.

 

Екипът на акцията на Байдън от своя страна разяснява, че някогашният държавен глава популяризира рискова дезинформация за рецесията в Израел в миг, в който страната би трябвало да бъде единна.

 

" Докато Тръмп продължава да лъже за свършеното от него като президент, президентът Байдън е концентриран върху това да оказва твърда поддръжка на Израел и да бъде водещ на международната сцена ", отбеляза говорителят на акцията на американския водач Кевин Муньос.

 

Тръмп приказва пред поддръжниците си на място покрай курорта Мар а Лаго, до момента в който води акция като водач в конкуренцията за номинацията на Републиканската пария за идния президентски избор макар четирите наказателни каузи против него.

 

Републиканецът Мат Гетц също се появи на събитието, само че не приказва пред събралата се публика. Гетц е изявен съдружник на някогашния президент и конгресмен (член на Камарата на представителите на американския Конгрес бел. ред.) от щата Флорида. Заедно с други крайнодесни консерватори той издейства отстраняването на ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти. Безпрецедентното деяние принуди Конгреса да остане отчасти блокиран поради неналичието на нов ръководител на долната камара, обобщава АП.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР