Тръмп хвали Мей, британците протестиратАмериканският президент Доналд Тръм омаловажи атаките

...
Тръмп хвали Мей, британците протестиратАмериканският президент Доналд Тръм омаловажи атаките
Коментари Харесай

Тръмп хвали Мей, британците протестират
Американският президе

Тръмп хвали Мей, британците стачкуват
Американският президент Доналд Тръм омаловажи офанзивите си против проектите на Англия за Брекзит, като похвали управлението на министър-председателя Тереза Мей и съобщи, че връзките сред двете страни "никога да не са били по-силни".

Първото публично посещаване на Тръмп във Англия бе засенчено от неговата унищожителна рецензия към проектите на Мей за овакантяване на Европейския съюз.

"Каквото и да вършиме, ние го одобряваме, просто се уверете, че можем да търгуваме дружно, това е всичко, което има значение", сподели Тръмп на Мей след диалози в резиденция Чекърс. Междувременно живописен митинг от десетки хиляди, в това число и "Бебето Тръмп “, маршируваха по улиците на Лондон.

На конференция Тръмп неведнъж похвали управлението на Мей, като сподели, че е "страхотна жена" и призна, че Брекзит е "тежка ситуация".

Те се срещнаха единствено няколко часа, откакто бе оповестено изявление във в. „ Сън “, в което Тръмп съобщи, че проектите на Май за близки бъдещи връзки с Европейски Съюз "вероятно ще убият" очакванията ѝ за комерсиална договорка с Щатите.

Той предложи, „ е това не е това, което са желали гласоподавателите, казвайки, че е посъветвал Мей да поеме по различен път. Той добави, че Борис Джонсън, който напуща поста на външен министър поради проекта, ще стане "велик министър-председател".

Тръмп отхвърли в петък, че е подлагал на критика Май, предполагайки, че в обявата има детайл на "фалшиви новини". Само че „ Сън “ пусна аудиозаписи, потвърждаващи думите мувпубликуваниятекст.

Интервюто на Тръмп провокира отвращение измежду английски политици, които го упрекнаха, че бил "твърдо решен да обижда" Мей след 18 месеца сприхави връзки сред двамата.

Покрай тази препирня Лондон се извърши с стачкуващи.

Скандирайки "Без Тръмп, без Ку Клукс Клан, без фашистки Съединени американски щати!", те водеха над себе си голям балон, наподобяващ на президента, изобразяващ плачещо бебе пред постройките на Народното събрание./АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР