Тръмп губи подкрепа в някои от ключовите индустриални щати, които

...
Тръмп губи подкрепа в някои от ключовите индустриални щати, които
Коментари Харесай

Тръмп насочва усилията си към данъчната реформа

Тръмп губи поддръжка в някои от основните индустриални щати, които му донесоха изборната победа предходната година

Още по тематиката
Заради заплахата от по-голям бюджетен недостиг ставките ще са сред 20 и 25%
19 юли 2017
Кандидатът на републиканците показа икономическата си стратегия, от щаба на Клинтън считат, че ограниченията ще оказват помощ единствено на огромните компании
9 авг 2016

Напускането на поста от Стив Банън - основния пълководец на Тръмп, освобождава пътя за един по-праволинеен политически развой.Администрацията на американския президент Доналд Тръмп удвоява напъните си за данъчната промяна в опит да завоюва поддръжката на републиканците на фона на смутните събития през последните седмици. Това настояват висши представители от Белия дом, представени от Financial Times.

Според тях новият началник на канцеларията на президента Джон Кели се пробва да възвърне реда в Белия дом и да успокои републиканските водачи, които бяха обезпокоени от двусмислената реакция на Тръмп по отношение на насилието във Вирджиния от предходната седмица и последвалата рецензия от страна на бизнеса.

Ред в администрацията

Предишните старания за въдворяването на ред в президентската администрация се проваляха главно поради склонността на Тръмп да трансформира откритите проекти с едно-единствено обръщение в Twitter. Но в този момент висши представители в Белия дом упорстват, че напускането на поста от Стив Банън, основния пълководец на Тръмп, освобождава пътя за един по-праволинеен политически развой. В тази обстановка данъчната промяна е най-хубавият претендент да записва първия огромен законодателен прогрес на президента и да усъвършенства връзките с бизнеса. Миналия месец обаче стана ясно, че обещаните от Тръмп понижения на корпоративните налози до 15% са нереални. След договаряния се появи информацията, че налог облага ще варира сред 20 и 25%.

Висшите американски представители акцентират детайли от икономическата стратегия на Тръмп, които се радват на по-широка поддръжка в Конгреса, като да вземем за пример почналото следствие на китайските обири на интелектуална благосъстоятелност. Сред по-спорните оферти на президента, които могат да бъдат блокирани, е следствието на вноса на стомана въз основата на подозрения за опасност за националната сигурност, за което Банън настояваше за да се подхващат дейности против по-евтиния импорт.

Доклад на министерството на търговията циркулира сред организациите. Висши представители обаче настояват, че евентуално процесът ще се забави поради съпротива от бизнеса и от републиканци в Конгреса, обезпокоени, че това ще удари по стопанската система.

Загуба на поддръжка

Според скорошно социологическо изследване Тръмп губи поддръжка в някои от основните индустриални щати, които му донесоха изборната победа предходната година, като рейтингът му спада под 40% в Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин. Все отново водещи фигури в администрацията засвидетелстваха поддръжката си за президента. Министърът на финансите Стивън Мнучин съобщи, че е твърдо решен да продължи с осъществяването на програмата на Тръмп: " Не имам вяра, че обвиняванията против президента са правилни. Вярвам, че съществуването на доста надарени мъже и дами в нашата страна към президента и в неговата администрация би трябвало да бъде успокояващо за всички американци. "

Гари Хъфбауър от Peterson Institute for International Economics твърди, че напъните на Тръмп да прокара данъчната промяна евентуално ще смекчат по-радикалните детайли от неговата комерсиална стратегия през идващите месеци, в това число икономическата война с Китай. " Не мисля, че биенето на барабана по отношение на Китай изобщо оказва помощ на данъчната промяна. Търговията е просто разпръскване от данъчните проекти. Тя изисква доста време, което е належащо, с цел да се помогне на данъчната стратегия ", споделя Хъфбауър.Нова тактика за Афганистан
Американският президент Доналд Тръмп разгласи нова тактика за Афганистан, в която се поема ангажимент за опазване на военното наличие на Съединени американски щати в разкъсваната от война страна и се ускорява натискът върху Пакистан за предприемане на съществени ограничения против убежищата, употребявани от терористи, написа Financial Times.
Решението на президента да утвърди проект на Пентагона за увеличение на войските на Съединени американски щати в Афганистан отразява възходящата паника на висшите военни, че неуспехите на афганистанските сили в сраженията с талибаните и " Ал Каида " водят до бързо утежняване на обстановката със сигурността. Тръмп обаче не сподели какъв брой още войски ще изпрати, какъв брой дълго ще останат те или каква ще е крайната им цел. Той отбрани нежеланието си да дава детайлности, като съобщи, че няма да повтаря грешката на държавното управление на своя предходник Барак Обама да разкрива американските проекти пред враговете на Съединени американски щати. Белият дом обаче към този момент разреши на Пентагона да изпрати още 4000 бойци, които да подсилят американските сили в Афганистан, наброяващи сега 8400 души.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР