Тръмп е обвинен в рамките на закона за шпионажа, разказа

...
Тръмп е обвинен в рамките на закона за шпионажа, разказа
Коментари Харесай

Тръмп се сдоби със седем федерални обвинения за притежание на класифицирана документация

Тръмп е упрекнат в границите на закона за шпионажа, описа още Тръсти. Повдигнати са му и обвинявания за възпрепятстване на правораздаването, за заличаване или подправяне на документи, за съзаклятие и за подправени показания.

Специалният консултант проверява по какъв начин Тръмп е боравил с класифицираните документи, които е отнесъл в парцела си в Мар а Лаго във Флорида, откакто е напуснал Белия дом. през януари 2021 година Специалният консултант проверява и дали Тръмп не е попречил на управляващите да си върнат документите.

Първоначално персонално Тръмп разгласи в обществената си мрежа Трут сошъл, че администрацията на президента Джо Байдън му е повдигнала обвинявания и сподели, че е почтен. Той описа, че е получил призовка да се яви в във федерален съд в Маями идния вторник. Самият Тръсти не е виждал още текста на обвиняванията против Тръмп и сподели, че клиентът му е получил призовката по имейл.

Тръсти добави, че Тръмп ще се яви в съда, както е свикан. Той изрази догадка, че Тръмп няма да бъде арестуван тогава, тъй като няма на никое място да избяга.

Правоприлагащите органи също са били сюрпризирани от новината и в този момент трансферират запаси в Маями за правосъдното съвещание, на което ще участва Тръмп. Специалният консултант и министерството на правораздаването към този момент не са правили изказвания по случая. Белият дом също не е коментирал случая.

През април Тръмп бе упрекнат за подправяне на счетоводна документи. Но тогава обвиняванията не бяха на федерално равнище.

Миналата есен американският министър на правораздаването и основен прокурор Мерик Гарланд назначи Джак Смит за специфичен консултант, който да води следствието против Тръмп. Това стана, откакто Тръмп разгласи, че се кандидатира за президент. Целта на това предопределение бе следствието да бъде без значение от правосъдното министерство от администрацията на Байдън.

" Корумпираната администрация на Байдън осведоми юристите ми, че съм бил упрекнат, евентуално по подправения случай с кутиите ", написа Тръмп в обществената си мрежа, представен от Франс прес. Той добави, че е почтен.

Хронологията на събитията по отношение на документите демонстрира, че през декември 2021 година представител на Тръмп е декларирал през Националния списък, че в Мар а Лаго са открити президентски документи, напомня Асошиейтед прес. През януари 2022 Националният списък е съумял да си върне 15 кутии с документи от имението на Тръмп във Флорида. После е уведомил министерството на правораздаването, че в тях има доста класифицирани материали. През май 2022 година ФБР и министерството на правораздаването издадоха заповед за изземване на останалите в владеене на Тръмп класифицирани документи. Следователи отидоха в имението няколко седмици по-късно и там им бяха предадени към три дузини документа и изказвания под клетва на юристите на Тръмп, че изискваните документи са били върнати. Но тези изказвания се оказаха подправени. Тогава федерални сътрудници, получили заповед за обиск, се върнаха в Мар а Лаго през август и конфискуваха 33 кутии с общо 11 000 документа от склад и офис. Сред тях били и 100-те класифицирани документа. А като цяло към 300 документа съдържащи забележка " класифицирано ", са били конфискувани от Тръмп, откогато напусна Белия дом през януари 2021 година

Малко преди Тръмп да заяви новината за новите обвинявания, негови юристи споделиха, че 5-те милиона $, присъдени на журналистка от правосъдно жури, което заключи, че през 90-те години на предишния век Доналд Тръмп е направил полово посягане над нея в първокласен магазин в Ню Йорк, би трябвало да бъдат понижени до по-малко от 1 милион $, съобщи Асошиейтед прес. Според юристите сумата е била мощно повишена и се основава на чисти спекулации. Адвокатите означиха в документално ревю, че предишния месец правосъдният състав на федералния съд в Манхатън е отхвърлил желае за обезчестяване, предявен от журналистката Е. Джийн Карол, като вместо това е заключил, че тя е била жертва на полово посягане напролет на 1996 година в съблекалнята на магазина. " Такова посягане би могло да включва опипване на бюста на ищцата през облеклата или сходно държание, което е надалеч от обезчестяване ", споделят юристите на Тръмп. Те допълват, че присъдените от правосъдния състав 2 млн. $ по желае за полово принуждение са мощно повишени, а други 2,7 млн. $ за обезщетение за клюка, са учредени на чисти спекулации. Присъденото обезщетение би трябвало да се състои от не повече от 400 000 $ за полови похищения, не повече от 100 000 $ за клюка и 368 000 $ или по-малко за разноските за акция за възобновяване на репутацията на журналиската, пишат юристите. Ако съдията по делото не допусне препоръчаното от тях понижаване на присъденото обезщетение, то той би трябвало да позволи нов правосъден развой, споделят те.

79-годишната в този момент журналистка свидетелства по време на процеса, че е имала другарска инцидентна среща с Тръмп в магазин в центъра на Манхатън. Той я последвал в съблекалнята и почнал да упражнява принуждение над нея. 76-годишният Тръмп не участва на делото, само че на правосъдните заседатели бяха пуснати дълги фрагменти от видеозаписа на показанията му от октомври предходната година. В тях той отхвърля да е срещал Карол в магазина или да я познава. Той декларира, че счита, че тя е направила изказванията против него частично, с цел да разпространява мемоарната си книга от 2019 година, в която за първи път обществено насочва обвинявания против него.

В началото на април Тръмп бе упрекнат по случай, обвързван с порно звезда. Предявени му бяха обвинявания, че е провел заплащания, с цел да си обезпечи мълчанието на общо трима души, чиито разкрития биха навредили на репутацията му с приближаването на президентските избори през 2016 година, които той завоюва. Този случай е обвързван и с изплащането на 130 000 $ на порно актрисата Сторми Даниълс, с цел да си мълчи тя за хипотетична извънбрачна връзка с него, датираща от 2006 година Подобни заплащания не са противозаконни сами по себе си, само че Тръмп ги е вписал като юридически разноски в счетоводните бумаги на компанията си - " Организация Тръмп ". Заради всичко това през април той бе упрекнат по 34 пункта за подправяне на счетоводни документи. Пред арбитър в Ню Йорк на 4 април Тръмп пледира, че е почтен по тези обвинявания, съобщи Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР