Траките са етно-културна общност от индоевропейски племена, населявали в периода

...
Траките са етно-културна общност от индоевропейски племена, населявали в периода
Коментари Харесай

Няколко интересни факта за траките, които ще ви впечатлят

Траките са етно-културна общественост от индоевропейски племена, населявали в интервала от средата на II хиляди прочие Хр. до VI в. сл. Хр. региона от Балканския полуостров сред северноегейското крайбрежие (вкл. островите Тасос, Самотраки, Лемнос и Имброс) до Карпатите, от Черноморското крайбрежие до р. Морава, и земите в Северозападна Мала Азия. Това са модерни елементи от България, Румъния, Молдавия, Гърция, Турция, Поморавието и Македония).

Проблемът за произхода на траките в историческата просвета е от главно значение за решаването на редица проблеми свързани с културата и историята на Югоизточна Европа. Един от главните моменти в тяхната идентификация е дали те са индоевропейци.

1. Траките са упоменати за първи път от древногръцкия стихотворец Омир в творбите му „ Илиада “ и „ Одисея “ – самобитна за своето време енциклопедия на античното общество.

 Няколко забавни обстоятелството за траките, които ще ви впечатлят

2. Думата „ траки “ има гръцки генезис и се интерпретира като див, мощен и несдържан. Тракийските племена заемат огромна територия, живеят разграничено и носят имената на царски династически семейства като: гети, беси, одриси, трибали и други Всяко племе се стреми да резервира своята самостоятелност и да образува лична страна.

3. Траките обитават дребни селища и населяват скромни домове. Тъй като войната е неизменима част от живота им, те строят своите жилища в естествено укрепени региони. Занимават се със скотовъдство, отглеждане на животни и земеделие.

 Няколко забавни обстоятелството за траките, които ще ви впечатлят

4. Предците ни развиват фетиш към силите на Природата. Един от най-известните митологични облици, който почитат, е Орфей. Той е създател на учението орфизъм и е прочут с дарбата си на музикант.

5. Траките завещават на идните генерации голямо културно благосъстояние, което и до през днешния ден мощно впечатлява всеки, докоснал се до него.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР