Тракерът на Apple е бил скрит от собственика, след като

...
Тракерът на Apple е бил скрит от собственика, след като
Коментари Харесай

AirTag проследи откраднат автомобил на 11 000 километра от Канада до Близкия изток

Тракерът на Apple е бил прикрит от притежателя, откакто предходният му автомобил също е бил откраднат...

Емил Василев преди 17 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 11:27 | 17.01.2024

Направиха изобретение за структурата на водата, което може да докара до пренаписване на учебниците

IT НовиниДаниел Десподов - 16:16 | 17.01.2024

В Русия стартира построяването на „ нуклеарния реактор на бъдещето “

IT НовиниДаниел Десподов - 16:47 | 16.01.2024

В Германия започва първата в света протонна терапия за цялото тяло, която демонстрира доста положителни резултати в лекуването на рака

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Мъж е употребявал AirTag на Apple, с цел да открие откраднатия си автомобил в страна, отдалечена на 11 000 километра от мястото, където е бил откраднат. GMC Yukon XL от 2022 година липсващ от Торонто през август предходната година, а устройството за следене проследило придвижването му до пристанището в Монреал, преди да се появи още веднъж в Обединените арабски емирства.

Собственикът, който е изискал името му да не се оповестява е скрил AirTag в автомобила, откакто през май предходната година е имал сходен автомобил, който същи бил откраднат. Той съобщи, че се е свързал с полицията, наел е частен детектив и се е обърнал към Интерпол, само че към момента не е получил автомобила си назад.

„ Направихме всичко допустимо, с изключение на да отидем там и да се опитаме сами да си я върнем. Искам да си върна колата. “

каза той пред канадската телевизия CBC

Това не е първият случай, в който AirTag оказва помощ за намирането на откраднат автомобил – жителят на Торонто Джордан Макдоналд е намерил своята си Toyota Highlander, която е била открадната предходната година.

AirTags работят, като излъчват Bluetooth сигнал, който се открива от околните смарт телефони и други свързани устройства в мрежата Find My на Apple.

Полицейски чиновник е съумял да хване сигнала на AirTag-а, с цел да открие откраднатия автомобил в охранителен резервоар за транспорт на товари на борда на железопътен вагон, само че до момента в който железопътната полиция била предизвестена, влакът отпътувал за Монреал.

След това AirTag-а не е бил наличен в продължение на близо месец, преди да се появи още веднъж в пристанището на Антверпен в Белгия, а по-късно и в ОАЕ.

Частният детектив съумява да открие автомобила на паркинг за използвани коли, като изпраща фотоси на притежателя, показващи същия пробег и идентификационен номер на автомобила (VIN).

CBS ревизира VIN-a и съществуването на автокъща за използвани коли в ОАЕ. Репортер откри сходен Yukon съгласно обявата за продажба онлайн покрай Дубай предходната седмица за към 80 000 $. Собственикът споделя, че автомобилът даже е имал същия пробег като неговия Yukon: 46 000 километра.

Канадската организация за гранични услуги заяви, че през предходната година е заловила 1806 откраднати автомобила, което е с повече от 1/3 повече спрямо миналата година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР