"Тръгвам да изкачвам Еверест, а въжетата ще намеря по пътя"

...
"Тръгвам да изкачвам Еверест, а въжетата ще намеря по пътя"
Коментари Харесай

Христо Димитров: Бях пред фалит, но успях да спася ансамбъл „Българе“

"Тръгвам да изкачвам Еверест, а въжетата ще намеря по пътя ",е философията на Христо Димитров, създател и продуцент на „ Ансамбъл Българе “, най-големият частен фолклорен танцов отбор на Балканите, а може би и в Европа. Роден е във Варна, израстнал в Шумен, приключил постановка в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.

На 7 октомври Христо навършва петдесет години. На този ден в зала 1 на НДК ще бъде показан бенефисният му спектакъла „ Ансамбъл „ Българе “. Седем неразказани истории “ тогава той ще излезе за финален път на сцената като танцьор. Освен това известният хореограф готви и величествен, по думите му, интернационален план, какъвто не е показван до момента.

- Г-н Димитров, следва ви петдесетгодишен празник. Създател сте на отбор „ Българе “, водещ в страната, управлявате телевизия, окичен сте с много награди... Какво си мислехте, когато бяхте на двадесет години?

- На 20 години знаех две неща за моето бъдеще: първото, че ще бъда хореограф и второто, че ще имам танцов състав. Точно тогава пристигна демокрацията и към този момент можех да бленувам да стана началник на частен отбор, а не танцьор в самоинициативен колектив. Дори в казармата, в стаята за самоподготовка, пишех сюжети, правех проекти и се готвех тъкмо за таково бъдеще. Щастлив съм, че и двете ми фантазии се сбъднаха. И то в доста по-големи мащаби, от тези, които съм очаквал.

Цялата изповед на създателя на отбор "Българе " може да прочетете на show.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР