Тръгнем ли на пазар за лимони, редовно си взимаме в

...
Тръгнем ли на пазар за лимони, редовно си взимаме в
Коментари Харесай

Лимонът – пълен отличник в козметиката

Тръгнем ли на пазар за лимони, постоянно си взимаме допълнително. Не единствено за всеки случай, само че и с цел да третираме тялото си с тях - от глава до пети, седем дни в седмицата.

Ето по какъв начин да се възползваме оптимално от удобното влияние на този цитрусов плод, освен с цел да сме здрави, само че и по-красиви.

Избелва белезите

Няколко капки лимон и памук надали ще заличат изцяло дълбоките белези, само че сигурно ще са причина да избледнеят. Редовното отнасяне на наранената кожа с обичания плод, ще помогне и за по-бързото й излекуване.

Почиства кожата

Благодарение на забележителното си количество витамини, лимоните играят ролята и на тоник, и на почистваш лосион. Втриваме сока им с един памучен тампон, изчакваме няколко минути, изплакваме със студена вода и кожата ни е като нова.
 Снимка 510716

Изсветлява косата

Има единствено едно изискване, с цел да получим по-светъл звук на косъма благодарение на сока от нашия другар. А точно - мощно слънце, под което да се опънем за час. Минимум.

Намалява пърхота

С пърхота и сухия скалп обаче лимонът няма да се оправи самичък. За задачата смесваме сока му с вода, зехтин и ситно настърган джинджифил. Втриваме ароматната и свежа примес в скалпа и не я измиваме, до момента в който не изсъхне изцяло.

Става за скраб

Оказа се, че бори и сухите петна по стъпалата ни. Но за задачата му би трябвало военен отряд от морска сол и кафява захар, която да омекоти ударното му влияние.
 Снимка 510713

Този магически скраб е добре пристигнал и за сухите устни, изключително през зимата, написа Tips and Tricks.

Полезен и за ноктите

Ще възвърнем здравия и натурален цвят на ноктите ни, стига да смесим сока от един лимон с малко зехтин.
 Домашни предписания за здрави и красиви нокти
Домашни предписания за здрави и красиви нокти

Забравете за скъпите козметични артикули

Ефектът ще е осезателен, в случай че държим пръстите си в сместа по 15 минути всеки ден, най-малко две седмици.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР