Тръгналият си от Интер Антонио Конте за първи път коментира

...
Тръгналият си от Интер Антонио Конте за първи път коментира
Коментари Харесай

Конте: Клубовете ме търсят, защото знам как да печеля

Тръгналият си от Интер Антонио Конте за първи път разяснява раздялата си с клуба. Наставникът изведе отбора до шампионската купа в Калчото, само че по-късно се махна, несъгласен от решението на управлението да ореже бюджета за нови играчи и заплати. Самият Конте трябваше да се съгласи да взима по-ниско заплащане, само че той не одобри това и контрактът му беше преустановен.

“Да, получавам доста, само че в това време докарвам още повече облаги на клуба. Ако бях захласнат от концепцията за пари, щях да си заставам в предходните тимове и да върша взаимни отстъпки в името на заплатата. Но не - аз постоянно съм търсел забавните проекти”, отбрани се италианецът в изявление за “Гадзета дело Спорт”.

Президентът на Интер Стивън Жанг изясни раздялата с думите, че двамата към този момент не споделяли общи хрумвания. Конте обаче е уверен, че това не е по този начин и е оставил един доста перспективен Интер: “Уважавам господин Жанг, благодаря му, че ме назначи на работа, само че не желая импортирам напрежение. Където и да съм работел, съм изграждал тимове, които печелят. Освен това са съм поставял основите за бъдещото им развиване. Някои треньори стигат до купата, само че оставят отбори, които са изцедени. А аз постоянно съм давал късмет на млади футболисти, които с времето натрупват опит и цената им се подвига на пазара. Няма по какъв начин да си купиш колектив, който мисли като едно цяло и е надъхан за победи. Всичко е в детайлите на работа. Изисквам доста от всички, само че най-много от себе си. Аз не съм ментор за апропо. Аз съм в играта, с цел да спечелвам. Затова и клубовете ме търсят. Винаги всички чакат от мен незабавно да стартира да надвивам. Приемам това. Да спечелиш в мъчно, само че още по-трудно е да се задържиш на върха с триумфи.”

Междувременно Конте получи предложение от Тотнъм, само че не съумя да се контракти с управлението. Същото евентуално се случи и с Реал Мадрид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР