Тръгна петиция с настояване за повече шанс за живот на

...
Тръгна петиция с настояване за повече шанс за живот на
Коментари Харесай

Тръгна петиция за повече шанс за онкоболните

Тръгна петиция с гледище за повече късмет за живот на десетки хиляди онкоболни с откриване на Национален /или Балкански/ профилиран Институт за имунотерапия, имунопрофилактика на рака и възобновяване на онкоболни след химиотерапия, оповестява " Дир ".

" Държавата не желае, а обществото желае ли? " - пита в петицията доцент доктор Влади Манев -председател на Програмния съвещателен съвет за имунопрофилактика и имунотерапия на рака към Фондация " Контрол на добитите имунни дефицити, свързани с измененията в околната среда " и притежател на наградата " Изобретател на 2016 година ".

Доц. Манев е българският академик, който преди 30 години прави революционно изобретение в медицината. Открива нов стратегически метод в имунотерапия на рака - по какъв начин да бъде освободен отделяният от раковите кафези протеин, който блокира Т-клетките на имунната система при използване на лекуване на заболели със злокачествени тумори (ин витро). Теорията му за лекуването на рака се удостоверява с Нобеловата премия за медицина за 2018 година,която бе присъдена на американеца Джеймс Алисън и японенеца Тасуку Хонджо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР