Трагичната катастрофа край Своге отприщи вълна от граждански протести. Хората

...
Трагичната катастрофа край Своге отприщи вълна от граждански протести. Хората
Коментари Харесай

Жители на Самоков искат да затворят пътя за Дупница на 9-и септември в знак на протест заради състоянието му

Трагичната злополука край Своге отприщи вълна от цивилен митинги. Хората от Самоков също приготвят огромен митинг поради две пътни прави, описа за предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “ Илиян Чалгънов от инициативния комитет на протестиращите.  Пътят Самоков-Дупница не е ремонтиран от близо 30 години, а Радуил-Боровец –от 20-ина години. Освен проблемите с настилката, те са застрашени и от рисковите свлачища, изясни той.
„ В момента нямаме никакви взаимоотношения с АПИ, защото нашите сделки и обещания бяха от страна на инженер Дончо Атанасов, който към този момент не е началник на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Все още нямаме среща с новия началник, само че се надяваме да имаме някакъв разговор, защото ще го поканим на митинга, който организираме за 9-ти септември “

Имало е оповестени публични поръчки за ремонт на двете прави, само че те са били обжалвани напролет и процедурите са се отлагали цяло лято:

„ Вече сме началото на есента и такива поправки в региона надали ще се случат, защото този високопланински регион не разрешава поправки по време на есента “

„ Всяко едно пътешестване, изключително по пътя Самоков- Дупница е риск, защото правата е  много натоварена. Тежкотоварни камиони минават от автомагистрала Тракия към Струма – това е най-прекият път “, добави той.

Според протестиращите, основаването на нов мегаорган за сигурност по пътищата няма да промени обстановката, а се прави, с цел да се смъкна публичното напрежение след нещастието край Своге.

На 9-ти септември протестиращите се съберат в Самоков и ще създадат шествие до село Клисура, което е по средата на пътя Самоков-Дупница. Именно там те ще опитат да затворят пътя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР