Трагедията в Ламанша, където вчера се удавиха 27 мигранти при

...
Трагедията в Ламанша, където вчера се удавиха 27 мигранти при
Коментари Харесай

Лондон и Париж полагат усилия да решат кризата с мигрантите през Ламанша

Трагедията в Ламанша, където през вчерашния ден се удавиха 27 мигранти при опит да доближат английските крайбрежия, породи огромна дипломатическа интензивност и от двете страни на протока и нови старания за ползотворно британско-френско съдействие за решение на проблемите.

Дори през днешния ден, след вчерашната покруса, мигранти с надуваеми лодки не престават да прекосяват Ламанша. От вчерашните 27 жертви седем са дами, едната от които бременна, три и 17 мъже. Двама са оживели – иракчанин и сомалиец, само че са в сериозно положение във френска болница, лекувани от хипотермия.

Пет души са задържани по отношение на съдбовната преживелица.

След първична замяна на взаимни обвинявания Англия и Франция в този момент се пробват със взаимни старания да решат казуса с миграцията през Ламанша.

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател съобщи в Народното събрание, че още веднъж е предложила на нейния френски сътрудник Жералд Дарманин, с който беседва по-рано денем, взаимни патрули за попречване на прекосяванията с дребни лодки. Пател сподели, че няма бързо решение на рецесията с мигрантите, само че тя е удовлетворена, че френският президент Еманюел Макрон е изразил твърда решителност да се оправи с „ подлите банди “ на трафиканти на хора и подготвеност да работи с всичките си сътрудници в Европа.

" Ние не работим просто с цел да сложим завършек на тази рецесия, тъй като не ни е грижа или сме безсърдечни. Обединеното кралство има явен и милосърден метод към търсещите леговище и бежанците. Да, хората би трябвало да идват тук по законен път и системата би трябвало да бъде обективна, само че главният проблем е следният: Прекосяването на Ламанша с дребни лодки и извънредно рисково и това, което се случи през вчерашния ден удостовери страховете на мнозина от нас ", уточни Пател.

Тя добави, че по принцип търсещите леговище би трябвало да кандидатства в първата сигурна страна по пътя им.

Що се отнася до обвиняванията, Лондон упреква Париж, че не прави задоволително, с цел да спре потока от мигранти, до момента в който французите упрекват британците, че не оказват помощ задоволително за покриване на разноските за пограничен надзор.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР