Трагедията в Керетаро, където на 5 март бе прекратен мачът

...
Трагедията в Керетаро, където на 5 март бе прекратен мачът
Коментари Харесай

Ужасът в Керетаро: Не 17, стотици са били жертвите на футболния хаос

Трагедията в Керетаро, където на 5 март бе преустановен мачът сред локалния тим и Атлас от мексиканското състезание, продължава да бъде и огромна тайнственост. Масовите побоища, офанзиви с ножове, колове, вериги и камъни провокираха стряскащи подиуми, само че управляващите не престават и през днешния ден да отхвърлят, че има жертви. Според тях тежко ранените са 26, а останалите с контузии - стотина.

Медиите в Мексико обаче са уверени, че има смъртни случаи. Телевизионен канал заяви за 17, а хора към клуба-гост Атлас, импровизирано, разкриват за най-малко четирима известни водачи на ултрас групата бара ключалка, които са починали в ужасните конфликти.

Майката на ентусиаст преди дни написа в Twitter, че нейният наследник евентуално към този момент не е жив, само че никой от болничното заведение не споделя и дума. И по този начин - две седмици.

Мистерията е цялостна, само че нещата наподобява са на път да излязат нескрито, а размерите на нещастието да се окажат колосални.

Репортери на " The Athletic " отидоха в Керетаро и разговаряха със очевидци, с охранители, с хора към клуба-домакин и личен състав от поддръжката на стадион " Корегидора ", един от най-старите и в тежко положение из цялата страна.

Построен за Мондиал 1986, той не е бил реновиран за тези 36 години, обкръжен от пясъци, пръст и места за паркиране, остарели и от дълго време не издържащи огради, с входове и трибуни, идеални за скриване на оръжия. Точно това са създали ултрасите на Керетаро, очаквайки " врага ".

Отворени са входове към бранша с хиляди почитатели на Атлас, а защитата и полицията са се намесили едвам след 5-6 минути, в които хора са били брутално пребити, събличани, ритани по земята и с голям брой прободни рани от ножове.

Невъзможно е да няма нито един умрял, настояват всички, с които публицистите беседват към и на стадиона.

А охранителят Франсиско, който живее на по-малко от километър от арената, споделя втрещяващи неща:

" Не бях на работа за мача, моята промяна към стадиона бе до обяд в оня ден. Дойдох, когато разбрах какво се случва от малкия екран. Тогава към този момент конфликтите продължава извън, към стадиона. Видях неща, които не мога да не помни в никакъв случай. Ужасяващи неща, това бе кръвопролитие.

Видях хора, които към този момент не бяха живи, лежащи из пясъка. Наръгани, с доста кръв по тях. Колегите ми не са спали оттогава, описват неща, които сме виждали единствено по филмите.

Чух, че приказват за 17 убити. Убеден съм, че са повече от 100. Колко тъкмо? Няма да разберем скоро, управляващите не желаят. Хората са притискани да мълчат. В лечебните заведения в града е цялостно с момчета в извънредно тежко положение към този момент дни наред, а някои може и да са умряли ".

Разследването продължава, а главният обвинен за организирането на баталните подиуми, тъй като никой не се съмнява, че са проведени авансово, е липсващ.

Името му е Амикал Рафаел и е водач на Ла Резистенция - крайните хулигани на Керетаро. Свързван е и с наркотрафик и проведена престъпност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР