Трагедията в Хитрино е може би най-тежката железопътна катастрофа заради

...
Трагедията в Хитрино е може би най-тежката железопътна катастрофа заради
Коментари Харесай

Адв. Рангелов: Железопътните катастрофи най-често се дължат на човешка грешка

Трагедията в Хитрино е може би най-тежката железопътна злополука поради вторичните последствия.  В случая има второстепенен резултат поради експлоадирането на пропилена, по тази причина всичко наподобява апокалиптично. Отговорите механически наподобява да са открити, само че те не удовлетворяват никого. Никой не се усеща удовлетворен от това по какъв начин се развиват нещата във времето. В такива случаи се търсят лицата, чието държание е по отношение на резултата ”, сподели той.

 

Според юриста е допустимо да е имало и проблем с релсовия път на мястото. „ Със сигурност е обсъждано и положението на пътя и преносимия състав ”, разяснява Рангелов. Той обаче не може да си изясни за какво, когато машинистите са наближили гарата, скоростта на влака е почнала да се усилва.

 

На въпрос за какво окончателната присъда се бави толкоз, сподели: „ Това са доста редки случаи. Няма особено квалифицирани адвокати в следствието на железопътни произшествия. Вероятно съдът се старае оптимално да разбере всички елементи ”, разясни юристът. Той добави: „ Практически липсва правосъдна процедура ”. 

 

Адв. Рангелов не вижда опция да не се стигне до отговорен. „ Който и детайл от пътя, от преносимия състав или от държанието на машинистите да има директно отношение, постоянно зад това стоят избрани хора ”, е мнението му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР