Трагедията, сполетяла Турция след опустошителните земетресения, разтърси много хора. Към

...
Трагедията, сполетяла Турция след опустошителните земетресения, разтърси много хора. Към
Коментари Харесай

Доач Бездюз с благотворителен концерт за пострадалите от земетресението в Турция

Трагедията, сполетяла Турция след опустошителните трусове, раздруса доста хора. Към страната се насочи вълна от интернационална поддръжка. Сред искащите да окажат подпомагане е и младият пианист Доач Бездюз. Той живее в България от 6 години, през юли ще навърши 24 години. Обучава се в класовете по пиано на проф. Людмил Ангелов, взима уроци и от маестро Найден Тодоров. В момента е студент в магистърската стратегия " Композиция и диригентство " на Нов български университет. Лауреат е на многочислени национални и интернационалните състезания. Свирил е с известни оркестри. Трябвало е в края на месеца да изнесе концерт в Адана, само че случилото се трансформира проектите му.
Когато земята в Турция се разклаща, той се намира в София. " Беше ненадейно. Веднага се обадих на фамилията си и разбрах, че са добре. След няколко дни обаче стана ясно, че сме изгубили родственици и другари ", споделя Доач в изявление на Силвия Великова в БНР.
Благотворителният концерт на Доач Бездюз ще бъде в неделя, 26 март, от 19 ч. в Камерна зала " България ". Осъществява се с поддръжката на Софийската филхармония. Цената на билетите е сред 30 и 50 лв.. Средствата ще се дават на просветителна фондация. Младите хора би трябвало да могат да продължат образованието си. 95 хиляди студенти са подали заявление за помощ през последните две седмици.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР