Трагедията със загиналите полицаи в Бургас показа на какъв риск

...
Трагедията със загиналите полицаи в Бургас показа на какъв риск
Коментари Харесай

Европол: Имаме отлично сътрудничество с България

Трагедията със починалите служители на реда в Бургас сподели на какъв риск са изложени всекидневно. Показва и по какъв начин незаконните мрежи се развиват и приспособяват към новите условия.

Това съобщи изпълнителният шеф на Европол Катрин Де Бол, която е на посещаване в България.

Де Бол, представена от, също по този начин посочи, че Европол е съдействала с разбор въз основата данни за обвинените лица в нещастието, както и да се откри дали и от каква незаконна мрежа са обвинените причинители.

Обиколката на страните членки на Европол стартира при започване на годината. Идеята е тази аудиенция да е част от сътрудниците на Европол и да се види по какъв начин може да се работи в възстановяване на противодействието на тежката проведена престъпност и тероризма в Европа. Имаме чудесно взаимоотношение с българските управляващи в нашите задачи, уточни още тя.

В последните 5 години от българските служби виждаме нараснал принос в обмена на информация, а този принос се е утроил в някои области, съобщи тя.

" Нашето съдействие докара до доста триумфи с каналджийството и трафика на хора, контрабандата на цигари, подправяне на валута и документи. Бяха разрушени две незаконни печатници за евродокументи, арестувани са 6 души, конфискувани са подправени банкноти, всичко това на стойност 7,7 млн. евро ", посочи за образец тя.

" Ситуацията в Европа се промени трагично, по тази причина би трябвало усилване на ролята на Европа. Само дружно можем да повишим способността на полицейските сили в Европейски Съюз, с цел да повишим сигурността на жителите в Европейски Съюз. Много развития оттатък територията на Евросъюза - в Афганистан и Украйна, потвърдиха, че би трябвало засилено и по-стиковано интернационално съдействие. Искаме да уверим България, че нашият ангажимент за поддръжка е неизменим ", уточни още Катрин Де Бол.

Тя изрази и съболезнования на околните и фамилията на двамата служители на реда в Бургас, които починаха трагично след акция в гонене на незаконни мигранти.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев също посочи, че целият Европейски Съюз е подложен под натоварен мигрантски напън. По думите му, сега тече полицейска интервенция във връзка с всички лица, които са заподзрени в каналджийство и противозаконни мигрантски действия. " До какъв брой това са лица, които са жители на непознати страни, това директно има връзка с Европол и нейната помощ е нужна, с цел да се оправим с този проблем.

Предприети са и дейности по техническата обезпеченост на границата, засищане на граничната зона със сили както на Министерство на вътрешните работи, по този начин и на Министерството на защита. Включени са и всички налични дронове - както за следене на нелегално проникнали мигранти в страната, по този начин и така наречен каналджии ", посочи Демерджиев.

Вътрешният министър съобщи, че се ревизират и полицейски чиновници, които вероятно са забъркани, а там, където се открият такива данни, ще бъдат предадени на способената прокуратура, разяснява още Демерджиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР