Трагедия в Самоков. Мъж почина пред филиал на Спешната помощ,

...
Трагедия в Самоков. Мъж почина пред филиал на Спешната помощ,
Коментари Харесай

Смърт пред Спешното в Самоков: Как се стигна до фаталния край на мъж в безпомощно състояние?


Трагедия в Самоков. Мъж умря пред филиал на Спешната помощ, до момента в който по думите на негови близки не е имало доктор, който да му се притече на помощ. Близки на умрелият настояват, че повече от половин час са чакали доктор да окаже помощ на близкия им.

От Спешна помощ обявиха, че доктор не е имало, тъй като дежурният екип е транспортирал различен пациент до лечебно заведение в София. От болничното заведение в Самоков споделиха, че толкоз дълго очакване не имало, двама лекари са оказали помощ на мъжа, само че към този момент е било късно.

Роднини и съседи на умрелия описват, че в сряда 48-годиштният Александър ненадейно се почувствал зле.

Мъжът е страдал от бъбречна непълнота, споделят лекари. Дни по-рано е лежал в болничното заведение, само че съгласно шефа отказал лекуване. Дежурен в незабавната помощ в деня на нещастието е доктор Антонио Кучовски. Отрича да е имало закъснение.

От Спешната помощ обявиха, че от юни, когато близки на различен умрял нахлуха във филиала, са напуснали двама лекари, двама фелдшери и една здравна сестра.

„ Това, че ние се обитаваме в две пространства, предостъпени ни от болничното заведение, не ни прави незабавно поделение на болничното заведение. Ние сме обособена конструкция - незабавна помощ, и нашите екипи работят в колите за спешна помощ “, сподели Катя Сунгарска.

Болницата в Самоков обслужва към 45 хиляди души.

„ Спешно приемно поделение болничното заведение няма. Болницата е кандидатствала за такова незабавно поделение, само че то ни беше отказано “, сподели доктор Красимир Ковачка, шеф на МБАЛ-Самоков.

От здравното министерство споделят, че болничното заведение има издадено такова позволение. До края на 2017 година лечебното е заведение е трябвало да приведе активността на звеното в сходство с новите стандарти. Това не се е случило.


Медицинският контрол ще извърши инспекция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР