Трафикът от Русия на руско-финландската граница се увеличи през нощта,

...
Трафикът от Русия на руско-финландската граница се увеличи през нощта,
Коментари Харесай

Близо 5000 руснаци избягали само вчера във Финландия

Трафикът от Русия на руско-финландската граница се усили през нощта, съобщи рано през днешния ден финландската гранична работа, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Службата посочи, че все пак обстановката е под надзор.

Финландия деликатно следи обстановката в Русия, откакто съветският президент Владимир Путин подреди частична готовност, съобщи през вчерашния ден финландският министър на защитата Анти Кайкунен.

Въпреки това броят на хората, минали през границата през вчерашния ден, бе по-малък от този през уикенда, съобщи Мати Питканийти, шеф на отдела по интернационалните въпроси във финландската гранична работа. Той съобщи, че през вчерашния ден във Финландия са влезнали 4824 руснаци. За съпоставяне, седмица по-рано броят им е бил 3133.

Служителите на финландската гранична работа работят на девет контролно-пропускателни пункта, сподели Питканийти за Ройтерс.

Англия се съмнява в способността на Русия да приложи подредената частична готовност на 300 000 резервисти за войната против Украйна, заяви ДПА.

" Русия евентуално ще изпитва усложнения с логистичните и административни провокации пред събирането на 300 000 военнослужещи ", съобщи Министерството на защитата в Лондон в днешната си разследваща информация за хода на войната. " Тя евентуално ще се опита да сътвори нови формирования с доста от тези бойци, които надали ще бъдат боеспособни още месеци ", прибавя министерството.

Според английските военни частичната готовност е симптом за уязвимост.

" Този ​​ход на процедура е самопризнание, че Русия е изчерпала запасите си от искащи доброволци да се бият в Украйна ", се споделя в справката. " Дори тази лимитирана готовност евентуално ще бъде мощно непопулярна измежду елементи от съветското население. Путин поема забележителен политически риск с вярата да генерира по този начин нужната военна мощ ".

Британското министерство на защитата разгласява всекидневни разследващи информации за хода на войната от началото ѝ през февруари. За Лондон това е метод да противодейства на популяризираната от Москва версия на събитията. Русия упреква Англия в целенасочена акция за дезинформация, напомня ДПА.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР