Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт

...
Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт
Коментари Харесай

Камионите чакат по един ден, за да преминат през Дунав мост при Русе

Трафикът на товарни коли в региона на Граничния контролно-пропускателен пункт " Дунав мост " при Русе е извънредно натоварен.

Образувала се е опашка от камиони от към един километър - от кръговото кръстовище при " Дунав мост " до това в региона на Свободна зона Русе, видя кореспондент на Българска телеграфна агенция. Останалите тирове изчакват главно в зоната на буферния паркинг.

От граничния пункт осведомиха, че за последното денонощие през оборудването са минали в двете направления общо 1548 товарни автомобила. От тях 729 са влезнали в България, а от страната са излезли 819.

Шофьорът на камион Христо Тодоров разяснява за Българска телеграфна агенция, че постоянно губи доста време в очакване по границата. " От през вчерашния ден съм тук. Камионите са доста. Един ден отпътува във висене по опашки по границата. На връщане, от другата страна е отново по този начин. Няма оправия ", сподели още той.

Трафикът на леки коли в посока към Румъния е натоварен. От граничния пункт разясниха, че се чака в следобедните часове придвижването на коли да се ускори.

На 10 юли т.г. стартира главният ремонт на българския сектор на 70-годишното оборудване. По тази причина в естакадната част на моста придвижването в продължение на 200 метра се прави единствено в едната лента.

Служители на " Гранична полиция " контролират придвижването на транспортните средства в региона на строително-монтажните действия.

Граничните управляващи приканват водачите да съблюдават възбраната за изпреварване по мостовото оборудване и да извършват разпорежданията на чиновниците, които контролират придвижването.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР