Трафикът на товарни автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт

...
Трафикът на товарни автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт
Коментари Харесай

Сериозен трафик на товарни автомобили в района на ГКПП Дунав мост при Русе изнервя шофьорите

Трафикът на товарни коли в региона на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Дунав мост " при Русе е извънредно натоварен. Образувала се е опашка от камиони от кръговото кръстовище в региона на граничния пункт до това в региона на Свободна зона Русе, оповестява Българска телеграфна агенция.

Буферният ТИР паркинг, в границите на който товарните транспортни средства изчакват, с цел да преминат в Румъния, е цялостен, прецизираха от граничния пункт.

Петьо Илиев, който е интернационален водач от 14 години, разяснява, че постоянно се постанова да чака по един ден, с цел да премине през Дунав мост. " Надявам се да пуснат скоро ферибота, както бяха дали обещание, с цел да се поразтовари трафикът тук. С това очакване и компаниите натрупат загуби. Малките превозвачи мъчно се оправят ", сподели още Илиев.

През последното денонощие през моста в двете направления са минали общо 2647 товарни автомобила, регистрираха от граничния пункт. Излезлите от България камиони са 1389, а 1258 са влезлите. Граничните управляващи приканват водачите да съблюдават възбраната за изпреварване по мостовото оборудване и да извършват разпорежданията на чиновниците, които контролират придвижването.

Леките коли са по-малко спрямо предишни дни, като те изчакват до 10 минути, с цел да преминат оборудването в посока към Румъния.

На 10 юли стартира главен ремонт на българския сектор на 70-годишното оборудване. Строително-монтажните действия сега се правят по естакадната част с дължина от към 200 метра в лентата за вход в България. Трафикът в нея е стеснен и минава в лентата за излаз в посока Румъния, в която не се работи и се контролира от сигналисти. За организацията на придвижването оказват помощ и чиновници на " Гранична полиция ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР