Трафикът на сайта ChatGPT, който през юни намаля за първи

...
Трафикът на сайта ChatGPT, който през юни намаля за първи
Коментари Харесай

Посещаемостта на ChatGPT продължава да спада за втори пореден месец, вероятно защото учениците са във ваканция

Трафикът на уеб страницата ChatGPT, който през юни понижа за първи път от стартирането на услугата през ноември предходната година, продължи да спада и през юли, заяви PCMag, базирайки се на данни от аналитичната компания Similarweb. Similarweb, която записва началото на спада на трафика на ChatGPT преди месец означи, че спадът „ наподобява като устойчива наклонност, като се има поради, че спадът през юни от 9,7% е последван от спад от 9,6% през юли “.

В Съединени американски щати спадът на трафика през юни е още по-голям – 15%, макар че през юли, когато ChatGPT започва за Android трафикът е намалял единствено с 4%.

Similarweb показва началото на ваканциите като основен фактор за спада на трафика, защото ChatGPT се е трансформирал в известен асистент за домашни и есета за възпитаници и студенти.

„ Повече от 1/4 от аудиторията на ChatGPT е във възрастовата група от 18 до 24 години в демографския модел на уеб страницата на Similarweb. “

обявиха от компанията за разбори

В разследване на това, може би трафикът в ChatGPT ще се върне към предходните си стойности тази есен, откакто ваканциите свършат. В същото време има недоволства от консуматори, че през последните месеци опциите на ChatGPT са били лимитирани, което е оказало негативно влияние върху полезността му. От OpenAI обаче нарекоха тези недоволства неоснователни.

Във всеки случай ChatGPT към този момент е минал пика на своята известност, означиха от Similarweb. Задвижваният от изкуствен интелект чатбот означи бърз напредък през януари, трансформирайки се в най-бързо разрастващата се услуга в историята.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР