Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация генерира близо 1

...
Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация генерира близо 1
Коментари Харесай

Почти 1 млрд. лв. годишно генерира трафикът на нощни жрици

Трафикът на хора за полова употреба генерира близо 1 милиарда лева годишно. Това е най-големият източник на доходи за проведената престъпност.

Това съобщи пред БНР Атанас Русев - координатор на Програма " Сигурност " в Центъра за проучване на демокрацията, който през днешния ден ще показа " Оценка на заканите от проведена престъпност в България ".

По думите му престъпността на " белите якички " нанася доста по-големи вреди от класическите проведени незаконни пазари.

" Мутренският интервал остана някъде обратно в годините. Това, което се случи през тези години с повишаването на приходите, на Брутният вътрешен продукт на страната, доста от тези типичен, обичайни престъпни пазари към този момент не наподобяват по същия метод ", счита Русев.

Според него не се виждат огромните, добре структурирани йерархични групи. Картината е доста по-фрагментирана.

" Тенденцията е от ден на ден престъпността на " белите якички " да нанася доста по-големи вреди от класическите проведени незаконни пазари, като опиати, проституция, контрабанда. Има един тип акомодация на проведената престъпност. Това, което се следи в последно време, е, че все по-често тази престъпност се крие зад легален бизнес ", сподели Русев.

Един от най-големите противозаконни финансови потоци се генерира от незаконна търговия с горива, където зад законовата фасада се нанасят вреди на държавния бюджет се укриват се акцизи, Данък добавена стойност и така нататък, сподели Русев.

Според него институциите би трябвало да се замислят от ден на ден за вложение в насърчаване на потенциал за финансови и документални следствия. Освен това законовата фасада допуска битие в сивия бранш, където не постоянно полицейските способи са задоволителни, счита Атанас Русев и добави, че тук би трябвало интензивно да се включат и останалите институции. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР