Трафикантите крият бежанците в две села край София. Това са

...
Трафикантите крият бежанците в две села край София. Това са
Коментари Харесай

Ето в кои села край София трафикантите крият бежанците!

Трафикантите крият бежанците в две села край София. Това са Владо Тричков и Иваняне. От към месец каналджиите безусловно са окупирали необитаеми вили и постройки в селата и укриват мигрантите там до момента в който тръгнат към Западна Европа. Това разкриха пред „ Телеграф “ от Министерство на вътрешните работи.

„ Бежанците престояват във вилите по 24 часа. Държат ги заключени до момента в който дойдат бусове, които да ги превозят до границата със Сърбия “, споделиха проверяващи. По думите им, към този момент заплащания на ръка сред мигранти и каналджии не се вършат. Всичко минавало през системата Хавала. Най-голям брой на групи бежанци откриваме в регионите на вилните зони във Владо Тричков.

Причината е, че повече от половината парцели там са необитаеми или с неразбираема благосъстоятелност. Това ги прави положителни скривалища “, описват криминалисти. По думите им, от известно време се натъкват и на мигранти в регионите на Ихтиман и Вакарел, както и край село Световрачене, където преди седмици беше сгащена следващата група афганистанци и сирийци.

Максималното време, което бежанците стоят по вилите, е две денонощия, само че това се правело в изключителни обстановки, в случай че превозът към българо-сръбската граница закъснее или ги хване полицията. „ Трасетата, по които се прекарват бежанците сега, са нацепени на няколко елементи. Трафикантите вкараха така наречен точки на прекачаване, с цел да не се пътува рисковано по автомагистрали и съществени пътища.

Правят се обиколки по второстепенни направления през села и паланки. Точно при сходна интервенция беше заловен и служителят на реда от Охранителна полиция в София Владимир Стоянов “, описаха сътрудници на ДАНС. Най-големият шлагер при транспорта на бежанците сега е с микробуси с непознати или краткотрайни номера, обясниха сътрудници. По думите им, машините били вехти, множеството с десен волан и пред разпад. Причините са няколко, само че главната е, че тези возила били на половин цена и не се водели публично на никой притежател.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР