trafficnews.bgПо време на празниците от електроразпределителните дружества дадоха съвети на

...
trafficnews.bgПо време на празниците от електроразпределителните дружества дадоха съвети на
Коментари Харесай

Пловдивчанин разби мита за големите сметки за ток при постоянно включено зарядно


trafficnews.bg

По време на празниците от електроразпределителните сдружения дадоха препоръки на своите клиенти по какъв начин да пестят от разходването на ток. Тогава бяха изкарани притеснителни данни за енергийния разход, който провокира зарядното устройство за смарт телефоните.  

" Много консуматори считат, че дребните зарядни устройства за информационна техника не са сериозен потребител на електрическа енергия, само че включени в контакта непрекъснато, те допълват месечната сметка с близо 16,00 лева ", настояват в формалното си писмо от ЧЕЗ, написа Трафик Нюз.

Пловдивчанин обаче направи опитна режисура, в която замери посредством апарат дали тези стойности са правилни... и ни се похвали, че е разрушил мита.

От електроразпределителните сдружения припомнят често на клиентите, че е значимо при по-дълго неявяване да изключват уредите от електрическите контакти
. Включените в контакта уреди употребяват електрическа енергия, даже когато са в режим на подготвеност и действително не се употребяват. Изключването им може да понижи потреблението и месечната сметка с до 5% и в същото време да помогне за предотвратяването на възможни повреди. 

Приложението на съветите за енергийна успеваемост, едно от които касае изключване на зарядни устройства от мрежата, могат да спестят до 15% от сметката за електрическа енергия без да нарушат спокойствието и уюта на семейството, само че... в случай че са правдиви. 

" Хайде да разбия митовете за тия зарядни, че харчели по 7 лева на месец ток, както тръбят ЧЕЗ и ЕВН в последно време, в случай че не се вадели от контактите! ", написа Боян Атанасов, като явно извънредно е занижил изказванията на електроразпределителните сдруженията за надуване на фактурата с 16 лв..

Според неговия опит без потребител (телефон), разходът на ток е тъкмо... 0.00 w, а със зареждащ се телефон 2.9 w. Уредът му демонстрира, че даже зарядното да зарежда батерията ви 24 часа в денонощието с мощ 3 w/h за 31 дни, това ще се равнява на 2.23 kw/h изразходена сила или във финансови изражения, това ще ви коства 46 стотинки на месец, и то на дневна цена. 

 





Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР