Traffic newsСемейството отглежда малолетния си внукБаба от Карлово излъга, че

...
Traffic newsСемейството отглежда малолетния си внукБаба от Карлово излъга, че
Коментари Харесай

Баба погреба живата си снаха, за да намали глоба на мъжа си! Осъдиха я

Traffic news

Семейството отглежда малолетния си внук

Баба от Карлово излъга, че дамата на починалия ѝ наследник е мъртва, с цел да отърве санкция на фамилията си. Тя е наказана на шест месеца затвор за лъжесвидетелстване пред съда, като наказването е отсрочено с 3-годишен изпитателен период.

Казусът, поради който бабата погребала живата си снаха, датира от 2017, а директната причина е, че мъжът ѝ карал фамилното " Ауди " откакто е изпил няколко чашки. Спрели ги през нощта в Карлово, а дрегерът отчел 0,96 промила алкохол в кръвта на лидера. Веднага бил формиран акт, а на негова база мъжът бил санкциониран по Закона за придвижване по пътищата с 1000 лв. и 1 година без брошура.

Бабата и дядото обаче не оставили по този начин проблема и обжалвали наказателното разпореждане в съда. Семейството се грижи за внучето си, чийто татко и техен наследник е умрял преди няколко години. Именно това употребявали за задачите на омилостивяване на съда. Пред магистратите под клетва бабата споделила: "... Снахата и тя умря, на 25 години … “, „ … снахата и тя си отпътува млада, на 25 години… “. Така желала да изтъкне, че са самичък сами и че детето, което по време на разпита чакало в коридора, няма нужната финансова и попечителска поддръжка. За тези цели те поискали от съда наказването да бъде понижено.

Съставът на Районния съд в Карлово се смилил над двойката и понижил наказването на дядото на половина - 500 лв. санкция и 6 месеца отнемане от право да ръководи автомобил.

Няколко дни по-късно обаче станало ясно, че снахата е жива и здрава в чужбина, където евентуално е почнала нов живот. Така бабата е привлечена към наказателна отговорност поради изречени неистини под клетва.

Тя обаче още веднъж наела юрист и жалвала присъдата си с претекстовете, че под " отпътувала " имала поради, че си е тръгнала. Магистратите обаче резонно посочили нейните показания, в които ясно е записано " синът ни си отпътува, снахата и тя умря на 25 години, отпътува си млада ". Това опрощение въобще не предишното, нито изтъкнатото, че не представлявала социална заплаха.

Само преди няколко дни Окръжните магистрати в Пловдив изрично удостоверяват присъдата от 6 месеца условно поради това, че е изкарала мъртъв жив човек.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР