Традицията за коледната елха съществува от векове. Без нея не

...
Традицията за коледната елха съществува от векове. Без нея не
Коментари Харесай

Каква елха да изберем за Коледа

Традицията за коледната елха съществува от епохи. Без нея не можем да си представим празника. Днес с изключение на нейното накичване, стоим и пред алтернативата каква да бъде тя – изкуствена или естествена .

През последните години наклонността е да се украсяват изкуствени елхички, за да опазим природата . Изкуствените коледни елхи наподобяват добре и са също толкоз красиви, а с подобаваща коледна декорация са едни почтени заместници на естествените елхи. Тяхното разнообразието е огромно и би задоволило съвсем всички желания – друга величина, форми, цветове, качество на направа. По-достъпната цена на изкуствената елха дава опция на всеки да си избере съгласно бюджета си.
 елха iStock/Getty Images
Но има хора, които държат на традициите и избират естествена елха , сложена в дървена кръстачка, а и мирисът на борова гора у дома. Нейното най-голямо преимущество е, че придава особена атмосфера на дома. Но с цел да оцелее дръвчето, би трябвало да се съблюдават някои условия.
 елха iStock/Getty Images
Тъй като въздухът в пространствата е топъл и изсъхнал, елхичките умират от дехидратация. Затова е добре дръвчето да се сложи надалеч от източници на топлота. Също по този начин би трябвало да намалете броя на играчките върху дръвчето. Колкото повече коледни декорации има, толкоз по-бързо то ще увехне поради тежестта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР