Традицията в Ню Йорк да се трупат торби за боклук

...
Традицията в Ню Йорк да се трупат торби за боклук
Коментари Харесай

В Ню Йорк започват да събират боклука в контейнери

Традицията в Ню Йорк да се натрупат торби за отпадък на тротоара за транспортиране отива в историята, откакто от през вчерашния ден всички 200 000 предприятия в Голямата ябълка са задължени да слагат торбите си с отпадък в кофите за отпадък, както от дълго време вършат общините в цялата страна и по света, съобщи Асошиейтед прес.

Това условие е идващият стадий от напъните на града да ограничи това, което администрацията на кмета Ерик Адамс назовава " 24-часов бюфет за плъхове " с отпадъци по тротоарите. 

През август градът стартира да изисква от заведенията за хранене, магазините за бързооборотни артикули и питейните заведения да употребяват здрави кофи за отпадък със сигурен похлупак, а през идващия месец разшири обсега на това условие и за веригите магазини.

Сега всяко градско дружество би трябвало да съблюдава условията. През есента това условие ще бъде въведено и за жилищните здания с девет или по-малко жилища.

Премахването на купчините отпадък, трупани пред по-големите жилищни здания,  все още е в развой на осъществяване. От пролетта на 2025 година всички здания в няколко квартала в Манхатън ще бъдат задължени да употребяват външни съдове като част от пилотен план.

Миналия месец Адамс разгласи, че в последна сметка градът ще пусне камиони, които могат да подвигат и изпразват огромни улични контейнери, които ще са нужни, с цел да се съберат всички боклуци от постройките с огромен брой хора.

Макар и да са постоянно срещани в други градове, те ще бъдат нещо ново за нюйоркчани, привикнали с гледката на санитарните служащи, които ръчно изхвърлят торбите. 

Според Адамс, който е сложил в центъра на вниманието си битката с гризачите в града, комерсиалните боклуци съставляват съвсем половината от милионите килограми боклуци, събирани от града всеки ден, написа Българска телеграфна агенция.

Градските управляващи ще насочат предизвестия към компаниите през първия месец от влизане в действие на новите правила, а през април ще стартират да издават фишове за санкции.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР