Традицията на уникалното мъжко хоро в ледените води на Тунджа

...
Традицията на уникалното мъжко хоро в ледените води на Тунджа
Коментари Харесай

Калофер отбелязва 171 години от рождението на Христо Ботев

Традицията на неповторимото мъжко хоро в ледените води на Тунджа и тази година беше спазена в Калофер. Там тържествено се означават и 171 години от рождението на Христо Ботев.

Вижте директното включване на Иво Никодимов.

Калофер, Карлово

Празникът стартира с поднасяне на венци пред паметника на майката на Ботев, а по-късно пред паметника на бащата на поета. Накрая венци и цветя бяха поднесени и пред паметника на революционера.

На честванията беше и вицепрезидентът Илияна Йотова. В своето послание тя акцентира, че би трябвало да препрочитаме пожълтелите страници от публицистиката и поезията на Ботев, " тъй като през днешния ден приказваме за единство, само че сякаш сме повече разединени ".
 С С "ледено хоро " извадиха разпятието от водите на Тунджа (СНИМКИ)
С мъжко хоро в Калофер изкараха разпятието от ледените води на река Тунджа във връзка Богоявление. Няколко десетки мъже, младежи и деца влязоха в реката...

Денят в Калофер стартира с обичайното мъжко хоро в река Тунджа. Тази година то беше разграничено на две елементи поради наблюдението на ЮНЕСКО, което преценя дали да го признае за нематериално културно завещание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР