Традиционното за Великден агнешкото месо стартира от 12 лв. за

...
Традиционното за Великден агнешкото месо стартира от 12 лв. за
Коментари Харесай

Агнешкото в Пловдив - българско и от 12 лева за килограм

Традиционното за Великден агнешкото месо започва от 12 лева за кг в комерсиалната мрежа на Пловдив, сподели репортерска инспекция на  Plovdiv24.bg . В другите магазини и бакалии по-често се намира на цени от към 13 лева, 13.30 лева, 13.50 лева, 14 лева до 18 лева за кг. При другите разфасовки на месото също има вариации на цената. Задна четвърт агнешко започва от 15 лева за кг, а предна четвърт се търгува за 11.90 лева за кг най-малко. По-ниски са цените за дреболиите. Така да вземем за пример комплект агнешки дроб коства към 7-8 лева за кг.

Търговията с обредното месо е в разгара си, само че търговци и жители обявиха, че няма нарастване на цената. От първия ден, в който по магазините са почнали да оферират агнешко, досега няма смяна в цената му.

На множеството места агнешкото е българско, най-малко съгласно табелите и търговците. От Комисията за отбрана на потребителите напомнят при покупка на агнешко месо да се следи за така наречен печати. От тях може да се види по кое време е импортирано месото, на коя дата е минало ветеринарен надзор. Препоръчително е да се пазари от магазини, които потребителите добре познават.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР