Традиционното пролетно почистване на София ще продължи от 1 до

...
Традиционното пролетно почистване на София ще продължи от 1 до
Коментари Харесай

В „Младост“ откриват почистването на столицата |

Традиционното пролетно разчистване на София ще продължи от 1 до 15 април. Още за първия ден е планувана доброволческа акция в столичния регион „ Младост “.

„ Да станем част от акция с персоналния си образец, като се включим и почистим там където живеем, учим и работим! Вашата интензивност и ангажираност имат значение! Нека обичаните ни места в града и покрай него станат още по-уютни и приятни! “, приканват от Столичен инспекторат, като прибавят, че задачата е привличане на повече доброволци към идеята. По време на акцията ще се раздават чували и ръкавици, а също ще бъде обезпечен превоз за транспортиране на събраните боклуци.

От столичния „ Младост “ осведомят, че в региона ще бъдат извършени няколко акции. На 1 и 2 април от 10 часа ще бъде почистван терена, прочут като „ Кучешката поляна “ сред УМБАЛ „ Св. Анна “ и някогашната 27 поликлиника.

Въпреки че множеството парцели там са частни, около ул. „ Митрополит Серафим Сливенски “ има общински парцел, с повърхност към 9 дка, който районната администрация си е сложила за цел да облагороди. За 9 април е планувана акция в парк „ Сухото дере “ в „ Младост “ 4, а на 10 април ще се чисти парк „ Въртопо “, като сборният пункт е зад бл. 242, покрай обръщалото на тролейбус №5. До постройката на кметството в кв. „ Горубляне “ на 9 април ще бъде позициониран голям резервоар за зелени боклуци, като по този метод локалните поданици ще могат да изхвърлят клони и шубраци, които са изрязали в дворовете си. По време на двете седмици от акцията всеки може да се включи и като се погрижи за градинката към блока си, а Столичен инспекторат и районната администрация се ангажират с почистването с техника на местата с по-сериозни замързявания.

Важно е да се знае, че кастрене и резитба на дървета и шубраци се прави единствено с позволение от районните администрации. Клоните се оставят до контейнерите за битови боклуци, само че настрана от едрогабаритните, защото всеки тип боклук се извозва на разнообразни депа и смесването им води до съществени усложнения с почистването. На уеб страницата на Столичен испекторат са посочени методите за гратис изхвърляне на текстил, електронно и електрическо съоръжение, рискови боклуци и гуми от транспортни средства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР