Традиционното благотворително картинг състезание в памет на легендарният пилот Аертон

...
Традиционното благотворително картинг състезание в памет на легендарният пилот Аертон
Коментари Харесай

Картинг състезания с кауза на 1 май

Традиционното благотворително картинг съревнование в памет на именитият водач Аертон Сена на 1 май ще се организира и тази година на картинг писти София Картинг Ринг, Картинг писта Лаута в Пловдив и Картинг писта Варна.
 Футболист на Левски очарова с благотворителен жест
Социалната мрежа за картинг RaceFacer.com всяка година провежда сходни надпревари, като този път всички събрани средства ще бъдат дарени за лекуването на 4-годишният Теодор Цолов, който, след претърпян случай, е в положение на будна кома: https://dmsbg.com/11668/dms-toto-teodor-tsolov-4-god/

В надпреварите могат да се включат всички искащи, като по този метод ще подкрепят за благородната идея. На Картинг писта Лаута в Пловдив и на Картинг писта Варна ще се проведат квалификации сред 9 и 12 часа на 1 май.



В тях право на присъединяване има всеки водач, като няма ограничаване в направените обиколки. Трябва да бъде записано време за обиколка с картинг RX7, като обиколките се заплащат по ценоразпис на съответната картинг писта. Всички събрани средства ще бъдат дарени за благотворителната идея. 

След края на квалификациите ще бъдат избрани ТОП 30 водачи по най-бърза обиколка, които ще имат право да вземат участие в самото съревнование. Регламентът на надпреварата ще бъде избран от уредниците на място, а таксата за присъединяване е 20 лв., която също ще отиде за щедрост.

Състезанието на картинг писта София Картинг Ринг ще се организира при малко по-различен правилник. Периода на конкуренцията е от 10 до 13 часа на 1 май, като задачата пред водачите в този интевал ще е да създадат най-бърза обиколка на пистата.

В 13 часа ще бъдат оповестени класиранията в два класа – за възрастни (пилотирали картинг SR5) и деца (пилотирали картинг Junior). Всеки водач има право на безграничен брой обиколки в париода, като те се заплащат по ценоразпис на пистата, а средствата ще бъдат ориентирани към благотворителната идея.



Повече информация за регламента и изискванията може да откриете във Facebook събитията за съответния град:

Пловдив: https://www.facebook.com/events/344416122876257/
Варна: https://www.facebook.com/events/617252612081828/
София: https://www.facebook.com/events/415517455901385
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР