Традиционно срещата-митинг на РЗС започна с гайди пред Дома на

...
Традиционно срещата-митинг на РЗС започна с гайди пред Дома на
Коментари Харесай

Яне Янев: РЗС първа сила означава ново началои възход за община Сандански

Традиционно срещата-митинг на РЗС стартира с гайди пред Дома на културата в гр. Сандански. Препълнената зала събра жителите на града, пристигнали да чуят желанията и задачите на РЗС изаключителните послания на кандитите за общински съвеници. Първи думата взе Костадин Становев, който моли за дейна гражданска позицияв неделния ден на 29 октомври.

След него поетапно всички претенденти бяха показани с краткибиографични данни, а те от своя страна насочиха посланията си в другите сфери, в които имат намерение да работят.

След представянето на претендентите, думата взе господин Яне Янев, който срещна обществеността с главните планове и цели за бъдещата работа на общинския съветизатова какъв брой е значимо да се гарантираавторитета и силата на този органпрез новия мандат. Категорично и абсолютно бе декларирано превъзходствотона концепциите и задачите на РЗС над останалите политически обединения.

Хората на Сандански желаят общината даим оказва помощ и спомага и да се отърве от схемите и мрежите на старитесъвеници и порочните зависимости.

Част от целите за новия мандат срещнали най-голяма поддръжка са:

Фонд за поощряване на образованата раждаемост,иновациите и интелектуалния потенциал.

Чрез фонда може да бъде подтиквана образованата раждаемост, за децата на родителите със приблизително и висше обучение да бъдат подтиквани да останат тук в Сандански. От този фонд ще се отделят пари за в допълнение материално насърчаване на учителите с най-хубави резултати и несъмнено за нововъведения. Освен това на учениците получаващи държавна стипендия за отличен триумф от общинския фонд ще им се отпуска още една спомагателна стипендия. Така ще се вдигне равнището на образованието и степента на доверие по веригата възпитаник — преподавател — родител. В рамките на мандата да се сътвори среднософтуерноучилище и академични филиал с кампусв постройката до Манастирчето „ Св. Св. Козма и Дамян ”. Фондът ще се финансира от европейски финансови институции, непознати вложители и от общината, като 20% от локалните налози и таксида се превеждат непосредствено в този фонд.

Модерен здравен комплекс за лекуване, профилактика и рехабилитация.

В рамките на новия комплекс, в партньорство с частни лечебни заведения и пенсионноосигурителни фондове, би трябвало да се сътвори съвременна клиника за лекуване на всички типове белодробни болести и алергии. Целта е рационално да се употребяват естествените дадености – минералната вода, въздуха и съчетанието им със здравен комплекс, който предлага най-съвременните способи за диагностика и лекуване.

Такъв вид ново болнично заведение ще разреши да бъдат привлечени и интегрирани висок клас здравни експерти, посредством които ще се увеличи качеството на здравните услуги, както за туристите, по този начин и за жителите на общината. За децата на Сандански в новия здравен комплексще има настрана обособено поделение, апрофилактиката и рехабилитацията ще бъде безвъзмездна и ще се покрива от бюджета на общината.

Общинско горско лесничейство

Цели се цялостна инвентаризация на общинския горски фонд, секване на противозаконната сеч и приемане на проект за многофункционално ръководство на общинската горска територия.

Дейността му ще бъде съсредоточена главно върху европроекти свързани с лесокултурната и противоерозионна активност.

То ще се грижи за биологичното многообразие и ще обезпечи технологии за предварителна защита на горските пожари. Ще има база за семепроизводство на широколистни, иглолистни, декоративни и ландшафтни типове.

Ще се грижи за поддържане на речните корита и за рандеман на дърва за огрев за локалното население на по-достъпни цени. Ще стопанисва общинските язовири иканали и ще кандидатства по стратегиите на Европейски Съюз за риболовство и аквакултури. Така ще запазим нашата природа и щеосигурим нови работни места.

Индустриална зонас логистичен център.

В която ще бъдат разположени новите индустриални мощности, заводи, цехове, работилници, хранилища, транспортни и спедиторски компании. Така ще се насърчат непознати вложители, които да строят заводи на преотредени терени с изцяло приключена инфраструктура. Проектът ще докара и до откриване на високодоходни работни места. Ще разтовари пренатоварените градски улици и ще обезпечи транспортно-комуникационното обслужване на територията на целия район към Сандански. Обекта включва и създаване на пътни връзки и уреди, пешеходни алеи, осветяване и изцяло ландшафтно оформление.

Общински пазар и пазарище със складова и хладилна база

Проектът ще даде опция за изкупуване, окачествяване, предпазване, износ и ре-експорт на земеделска и животинска продукция с прилежаща преработвателна, сортировъчна и хладилна база. Общината би трябвало да потърси съдействието на международни корпорации за потвърждаване и гарантиране на качеството и цената и застраховането на експорта, посредством компании като SGS и Buro Veritas. Тържището ще бъде главен дистрибутивен център за пресни плодове и зеленчуци. Екологично чистия ни район дава опция да се построи и лаборатория за окачествяване на био-продуктите от района и да се построи профилиран фермерски магазин на едро за растителна и животинска био-продукция със предпазена географска марка от район Сандански.

Мега паркинг за рейсове и автомобилина туристи

Цялата пътно-транспортна скица в градае тотално сбъркана. Необходимо е коренно решение, с цел да облекчи трафика и да се отпуши задръстването по улици и тротоари. Градът ни има потребност от огромен и съвременен паркинг за рейсове и коли с прекрасен актуален хигиеничен възел. От години казуса с невъзможността многочислените рейсове с туристи да стопират и да бъдатобслужвани на комфортно място стои неуреден, което води до отлив на туристи в града което е пагубно за дребния и междинен бизнес в Сандански. Трябва да има туристическо бюро вид „ компас “ със професионален гид който да поема туристите, с цел да ги направлява и да показва главните забележителности в Сандански и района. Този паркинг ще бъде построен от моста на трето главно учебно заведение до Техномаркет посредством покриване на части от речното корито.


„ РЗС може да бъде първа политическа мощ през новия мандат и това зависи единствено и само от вота на жителите на община Сандански. Ако получим мандат РЗС даес най-вече общински съветници, подсигурявам, че локалния парламент ще е мощен и влиятелен бранител на публичния интерес “, съобщи още Яне Янев.

„ Забравете за парите и операциите, гласувайте с разсъдък и мисъл за бъдещето. Вие решавате, ние действаме “, съобщи Яне Янев в заключителното си слово.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Яне Янев, водач на РЗС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР