Традиционно голяма част от тенис елита пропуска надпреварите на клей

...
Традиционно голяма част от тенис елита пропуска надпреварите на клей
Коментари Харесай

Прецедент в историята: Състезателки извън топ 200 достигнаха финала в Богота

Традиционно огромна част от тенис елита пропуща конкуренциите на клей в Южна Америка и те се трансформират в едно самобитно мини състезание на континента. Отдавна в средите се приказва, че тези събития са пригодени за играчи с по-скромни благоприятни условия, които да натупат лесни точки посредством присъединяване си в тях.

До огромна степен тази доктрина се удостовери на WTA 250 шампионата в Богота, където за пръв път ще следим край сред тенисистки отвън топ 200 на сходно равнище. Това се случи с помощта на страхотния рейд от страна на Лаура Пигоси и Татяна Мария, като двете състезателки се намират в серия от 6 поредни триумфа и ще имат късмет да завоюват дебютен трофей от сходен сан съревнование.

Бразилката Пигоси се намира под номер 212 в международната класация и през сезона даже не можеше да премине етапа на четвъртфиналите в конкуренциите с награден фонд от 25 хиляди $. Всичко това обаче се промени в колумбийската столица, а през вчерашния ден квалификантката сервира голяма сензация, откакто в профил защитаващата шампионка Камила Мария Осорио Серано.

Татяна Мария пък е добре позната с изявите си в WTA Тура и дълги години беше част от първата столица. 34-годишната ветеранка до наскоро беше в майчинство, само че се завърна след едногодишна пауза в края на 2021-ва и от този момент бележи сериозен напредък. Все отново няма по какъв начин да не бъдем сюрпризирани, че германката може да реализира най-големия триумф в своята кариера на червени кортове, тъй като тя употребява съвсем само слайс бекхенд и постоянно можем да я забележим наоколо до мрежата, което не е по никакъв начин печеливша формула за положителни резултати върху клея.

Решителната борба в колумбийската столица ще започва довечера в 19:00 часа, а вие ще може да я наблюдавате на нормалните линкове в нашия уебсайт!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР