Традиционно България има дефицит на финансиране в здравеопазването, тъй като

...
Традиционно България има дефицит на финансиране в здравеопазването, тъй като
Коментари Харесай

Д-р Иван Колчаков: България плати най-голямата цена в Европа по време на ковид пандемията

" Традиционно България има недостиг на финансиране в опазването на здравето, защото се отделят под 5 % от Брутният вътрешен продукт за опазване на здравето - в Европа те са към 10%. Факт е, че по време на коронавирус пандемията бяха отделени обилни средства за финансиране на здравните заведения и за заплащането на екипите. " Това разяснява доктор Иван Колчаков, член на управлението на УМБАЛ " Софиямед " и анестезиолог, пред Българска национална телевизия.

По думите му коронавирус пандемията е била огромна човешка покруса в целия свят, а България е платила най-голямата цена в Европа по отношение на популацията си.

" Нашата здравна система има положително огромен капацитет за развиване - има доста неща, които не сме осъществили още. По време на пандемията всички дефекти в системата се обостриха и макар държавните ограничения, нашият резултат е драматичен ", разяснява доктор Колчаков.

Д-р Колчаков призна, че сега има повишение на броя на пациентите, които се завръщат в болничните заведения, с цел да им бъдат осъществени интервенции, които са отлагали по време на коронавирус.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР