Традиционният пролетен любителски турнир “Интерхотел Сандански Оупън, с който се

...
Традиционният пролетен любителски турнир “Интерхотел Сандански Оупън, с който се
Коментари Харесай

От Weekend Tour откриха официално тенис сезон 2023 в Сандански

Традиционният пролетен любителски шампионат “Интерхотел Сандански Оупън ”, с който се открива пролетния тенис сезон на Weekend Tour, приключи. Победители в сингъла станаха Едиз Батран при мъжете и Стефка Бончева при дамите.

Надпреварата се провежда от 2013 година и е една от обичаните дестинации на всички тенисисти дилетанти, както и техните фамилии. В интервал от три дни участниците упражняваха и играха тенис, като заниманията започнаха още в петък, а през уикенда се състояха формалните срещи.

Рекорден брой участници белязаха конкуренцията, като мъжете бяха разграничени в 16 групи, а дамите в 2. Освен сингъл, уредниците от Интерактив Тенис проведоха смесени двойки, както и двойки мъже, а квотите за тях бяха бързо запълнени.

При дамите Бончева взе своята поредна купа, като месец по-рано позволи изненада на мартенския “Лейдис Найт ” на лигата. Тук тя бе извънредно стимулирана за реванш, като по пътя към купата срещна точно Теодора Денова, от която позволи загуба през март. Втора в конкуренцията остана Ива Дарданова.

Освен сингъл купата на сингъл, Стефка завоюва първото място при смесените двойки. Тя игра в тандем с Борислав Сакутов, за който това е дебютна купа от серията Weekend Tour. На финала двамата победиха двойката Дани Димитрова и Сакутов-старши.

Надпреварата при мъжете се очакваше с голям интерес, като измежду участниците се открояваха имената на Любен Попов, Атанас Гаджев, Едиз Батран, Мартин Милчев, Найден Жеков и локалната звезда Георги Митрев. За страдание, малко преди началото на шампионата стана ясно, че Любен Попов няма да успее да вземе присъединяване в конкуренцията, което несъмнено отвори необятно вратите пред останалите. Напомняме, че той е печелил и в четирите си участия в тази конкуренция през годините.

Жребият сложи любимците в обособени потоци и на четвъртфиналите станахме очевидци на следващия колосален конфликт на кортовете в Сандански. Георги Митрев излезе като любимец под аплодисментите на събралата се локална агитка, само че даже и тя не съумя да му помогне. Двубоят се движеше гейм за гейм и срещата отиваше искрено към тайбрек, само че в последното сервиране Митрев позволи Жеков да поведе с 0:30 и макар че той изравни, последваха две неточности, които излъчиха първия полуфиналист в лицето на Жеков. В горния поток Гаджев и Милчев се оправиха елементарно на четвъртфиналите и предстоеше полуфинал посред им. В него Милчев, прочут още като Железния, сподели в действителност желязна тактичност и за по-малко от 40 минути си обезпечи първи край за сезона.

В другия полуфинал Найден Жеков се изправи против Едиз Батран – Алигатора, като срещата стартира по проект за Найден, който след два бързи пробива докара нещата до сервиране за мача. Разбира се, Алигатора не бе споделил още последната си дума. Както постоянно се е случвало в моментите, когато е притиснат до стената, той още веднъж се върна в играта. Едиз съумя да завоюва тайбрека и си подсигурява край против Милчев, с който преди по-малко от година бяха играли още веднъж на край в ИТЛ. Тогава Милчев завоюва безапелационно и не позволи Алигатора да му вземе гейм. Това като че ли стимулира в допълнение Едиз, който беше непогрешим във финалната среща в този момент и съумя да завоюва по този начин скъпата купа, а с това и 250 точки. Със извоюваните точки той се изкачва на третата позиция и е все по-близко до Марк Хаджижеков, който за трета поредна седмица е на върха в класирането на ИТЛ.

При двойки мъже първенци станаха Калоян Георгиев и Жеко Жеков, който във финала надвиха над Димитър Атанасов и Владимир Воробьов. Утешителният шампионат при мъжете беше извоюван от пловдивчанина Красимир Сандалски, победил на финала Георги Крумов от Сандански.

Като хазаин на конкуренцията, Интерхотел Сандански беше обезпечил награди за спечелилите при мъжете и дамите – ваучери за нощувка в хотела, а от Weekend Tour раздадоха награди на останалите.

Следващата конкуренция от календара на Weekend Tour е след месец в Албена, а записването за шампионата е към този момент отворено на техния уебсайт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР