Традиционният Национален събор на БСП събра днес хиляди социалисти от

...
Традиционният Национален събор на БСП събра днес хиляди социалисти от
Коментари Харесай

30 хиляди социалисти от цялата страна участваха в Националния събор на левицата на връх Бузлуджа

Традиционният Национален събор на Българска социалистическа партия събра през днешния ден хиляди социалисти от цялата страна на Историческата поляна под връх Бузлуджа.

На събитието бе маркирана 132-ата годишнина от Бузлуджанския организационен конгрес на партията и от основаването на проведено социалистическо придвижване в България. Съборът мина под мотото “Бузлуджа за мир ”, а на него участваха членове и симпатизанти на партията, посетители от юношески организации на Българска социалистическа партия, жители. По данни на уредниците, тази година на поляната под историческия връх е имало над 30 хиляди души.

Тържествените празнувания започнаха с поднасяне на венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

“Дошло е времето за решения и за избавление на България ”, съобщи от трибуната водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя прикани симпатизантите на партията да поддържат претендентите на Българска социалистическа партия на идните локални избори, тъй като “местната власт е най-силната власт ”, а кметовете на партията от дълго време са се наложили като най-близки до хората. “Нашият напредък, нашата победа, отстраняването на статуквото, на войната и на корупцията минава през победа на локалните избори ”, съобщи тя. Корнелия Нинова сподели, че “тук има един връх – Шипка, а Националният празник на Република България е единствено един и това е Трети март ”. Нинова уточни още, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която " не се е продала " и която мисли за българския народ, бори се за обществена страна, за правдивост и равни благоприятни условия за всички. От Българска социалистическа партия ще продължат да упорстват за прекъсване на войната и определяне на мир, добави водачът на левицата. Според Нинова за последната една година се е случила „ замяна на борбата ни за смяна “ на модела на ГЕРБ, „ случи се машинация, по отношение на тези, които повярваха в новите млади сили на смяната “, а единствената опция на актуалното ръководство е Българска социалистическа партия.

Политическите възгледи на партията показаха в своите слова и най-дълго управлявалият кмет на партията Маргарита Стоянова, претендентът за кмет на Българска социалистическа партия за Разград Добрин Добрев, ръководителят на Младежкото обединяване на левицата Габриел Вълков.

Връчена беше и премията на Националния съвет на Българска социалистическа партия за политическа публицистика и журналистика „ Георги Кирков – Майстора “. С нея партията отличи писателя Петър Андасаров. Традиционната премия за научни и политически разработки и за проучвания на актуалния социализъм „ Димитър Благоев “ беше присъдена посмъртно на Анжел Вагенщайн.

По традиция на събора и тази година имаше щанд на вестник „ Дума “, както и сувенири и скара, а в празничната стратегия се включиха с музикални осъществявания фолклорни и самодейни сформира от цялата страна. Посетителите на събора имаха опция да се подпишат в референдума за мир и суверенитет.

След приключването на събитието на Историческата поляна социалистите посетиха връх Шипка, с цел да поднесат венци и цветя пред Паметника на свободата в символ на респект към българските опълченци и воините, отдали живота си за Освобождението на България.

Честванията на 132-ата годишнина от началото на социалистическото придвижване в страната започнаха през вчерашния ден в Стара Загора с конференция на тематика " Иновации и стартъпи в локалната власт ", проведена от Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР