Традиционният карнавал в Бразилия е във вихъра си. След като

...
Традиционният карнавал в Бразилия е във вихъра си. След като
Коментари Харесай

Животът се вихри на карнавала в Бразилия

Традиционният карнавал в Бразилия е във вихъра си. След като стартира на 1 март, през вчерашния ден и през днешния ден се организират надпреварите по танци сред самба школите в страната. Кулминацията на шествията и надпревари се чака в четвъртък и петък, когато специфичното жури ще разгласи спечелилия в така наречен лига А.

Карнавали из Рио де Жанейро се организират още от началото на 18-ти век, като датите на вихрените танци за плаващи - от средата на февруари доникъде на март.

Карнавалът е част от културата на бразилците, само че в последните десетилетия се утвърди и като съществена туристическа атракция на страната. Тази година към 1.5 млн. туристи са взели участие в откриването на фестивала, като упованията за стопанската система са до края на седмицата те да набъбнат до 2.2.млн.

Карнавалът в Рио де Жанейро е кулминационна точка на надпреварата сред самба школите, което се организира през цялата година. Главното събитие се състои на място, наречено Самбадром. В Бразилия има няколко сходни уреди, само че това в Рио е най-голямото с потенциал 90000 фенове. Трибуните са ситуирани от двете страни на настояща улица. Дължината на правата е към 700 метра.

Карнавалът тази година стартира с ария със заглавие " Синьо или розово, това е едно и също ", като текстът й е обвързван с изказване на бразилския министър по въпросите на дамите, фамилията и човешките права Дамарис Алвис, която след назначението разгласи нова ера Бразилия - момчетата носят синьо, а девойките - розово. Уличните шествия постоянно носят политически нюанс. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР