Традиционният френски военен парад на Шанз Елизе за националния празник

...
Традиционният френски военен парад на Шанз Елизе за националния празник
Коментари Харесай

Франция отбеляза 14 юли с церемония в чест на борещите се с коронавируса

Традиционният френски боен церемониал на Шанз Елизе за националния празник 14 юли през днешния ден отстъпи място на по-скромен церемониал на парижкия площад Конкорд. Той бе проведен, с цел да се отдаде дължимото на активизирането на въоръжените сили и медиците против коронавирусната пандемия, съобщи Франс прес и отбелязва, че сходна смяна в тържествата за националния празник се случва за пръв път от 1945 година.

Днес обаче Макрон ще съблюдава традицията за телевизионно послание към нацията, с цел да показа на французите проекта за възобновяване.
Пред трибуните на площад Конкорд под облачното небе бяха събрани към 2000 бойци - на половина на нормалното.

" На този 14 юли желая, дружно с всички французи и с армията, да отдам респект на медиците и чиновници от всички сфери, които разрешиха на публичния, обществен и стопански живот да продължи ", съобщи Еманюел Макрон в обръщение, оповестено тази заран.

На парада бяха поканени представители на Австрия, Германия, Люксембург и Швейцария, с цел да се изкаже признателност на тези европейски страни, които отвориха лечебните заведения си, приемайки 161 френски пациенти в сериозно положение.

На церемонията тази година нямаше танкова колона, само че имаше въздушен церемониал, започващ с емблематичната " опашка " от наследник бял и червен дим на френската група за въздушни демонстрации. Трима медици бяха качени на борда на употребяваните от групата самолети " Алфа Джет ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР