Традиционният фестивал на народната носия привлече многобройни участници от цяла

...
Традиционният фестивал на народната носия привлече многобройни участници от цяла
Коментари Харесай

Пето издание на фестивала „От раклата на баба” във видинското село Кутово

Традиционният фестивал на националната носия притегли многочислени участници от цяла България и от прилежаща Румъния и мина при доста огромен интерес.

В него се включиха представители на над 25 читалища от Видинска област и от страната, а огромната изненада бе националният отбор от румънския град Петрила.

Официални посетители на събитието бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, националният представител Любен Иванов, ръководителят на Общинския съвет Генади Велков, кметът на село Кутово Живко Недялков, както и кметове на селища от Общината и други



Борислава Борисова поздрави уредниците от читалище „ Просвета-1937 ” и кметството в село Кутово с провеждането на фестивала:

„ Община Видин поддържа тази самодейност, тъй като тя е част от съхранението на националните традиции и носии и предаването им от потомство на потомство ”. Тя пожела на всички поданици на Кутово да бъдат здрави и да носят духа на своето отечество в сърцата си. Борисова връчи приветствен адрес от името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков на Юлия Цветкова, ръководител на локалното читалище.



Организаторите получиха приветствен адрес и от заместник-председателя на 49-о Народно заседание Росица Кирова.



Да взе участие във фестивала бе поканен един от най-известните майстори готвачи у нас Иван Звездев, който със своя екип подготви вкусна рибена супа за 500 души. Богатата стратегия включваше осъществявания на гостуващите самодейни сформира, на певицата Ана Мария, конкурс за достоверна национална носия, надиграване с ръченица.

Под звуците на оркестър „ Хармония ” всички присъстващи се веселяха и на площада се извиха неспирни хора.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР